Editorial Gavarres publica el llibre ‘Marcs incomparables’, d’Albert Villaró

Portada de 'Marcs Incomparables', d'Albert Villaró
Portada de ‘Marcs Incomparables’, d’Albert Villaró

L’escriptor Albert Villaró ha publicat un nou llibre, ‘Marcs incomparables’, que recull 28 articles que l’autor urgellenc va escriure a la revista Cadí-Pedraforca. L’obra, el quart volum de la col·lecció ‘Narratives’ de l’Editorial Gavarres, parla de les ‘no’ meravelles paisatgístiques de les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà.

El llibre va acompanyat del pròleg ‘Una ànima lliure’, del director de la revista pirinenca durant deu anys, el bellverenc Carles Pont, que va proposar a Villaró ser l’autor de la secció ‘Una mirada en el paisatge‘. Pont elogia la tasca de l’autor amb aquestes paraules: “Villaró va posar en valor, com diuen ara els postmoderns, aquest món que ocultem. Enyorarem la seva mirada enjogassada i trobarem a faltar el somriure que ens regalava la lectura semestral del seu article”.

Les 28 mirades d’Albert Villaró, la darrera de les quals es va publicar ara fa un any, van acompanyades per les fotografies que complementaven els articles, la majoria fetes pel fotògraf cerdà Xavi Llongueras.

 

Obra de Villaró

Albert Villaró va néixer a la Seu d’Urgell l’any 1964 i el seu debut com a escriptor va ser el 1994 amb La selva moral. Pel que fa a l’estrena en novel·la, va ser Les ànimes sordes (2000). Al 2003 va publicar Obaga, que va consolidar la seva trajectòria i es va traduir al castellà i al francès, i el mateix any va aparèixer L’any dels francs. Al 2006, amb Blau de Prússia, va guanyar el Premi Carlemany. Posteriorment van arribar La primera pràctica (2010), L’escala del dolor (2012), Els ambaixadors (2013), La selva moral 2.0 (2013), La bíblia andorrana (2015), El Sindicat de l’Oblit (2018) i La Companyia Nòrdica (2020).

En l’apartat de no ficció, Villaró també és autor d’Hèrcules i la ciutat: un passeig per la història de La Seu (1995), Els quatre pilans (1998), Estamariu: respostes al qüestionari de Francisco de Zamora (2000), Le somni de Carlemany (2009)Nova descripció del Principat i valls d’Andorra (2011) i Unes memòries possibles del Doctor Molines (2012), a més a més del conte infantil La Clara i la sopa de lletres (2017). També ha col·laborat en diversos mitjans..

TOTES LES NOTÍCIES