Consells per a mantenir la pintura del cotxe en bon estat

És important mantenir en bon estat la pintura del cotxe
És important mantenir en bon estat la pintura del cotxe (istock)

La carrosseria i la pintura del cotxe preocupen i molt als propietaris dels automòbils, ja que són la seva carta de presentació. Per això, compartim alguns consells per a mantenir la pintura en bon estat el temps més gran possible.

Estacionar en pàrquing
El garatge sempre és la millor opció per a assegurar-nos que el nostre vehicle estigui en les millors condicions, ja que protegim la pintura dels raigs del sol, fenòmens atmosfèrics, excrements d’ocells, actes vandàlics, etc.

Excrements i resina
És d’allò més comú trobar-se amb alguna cagadeta d’ocell en alguna part del cotxe o que ens caigui resina en aparcar sota un pi o un plataner. Doncs bé, el primer que cal fer és treure les taques com més aviat millor, ja que, si es deixen durant dies, l’àcid de l’excrement o la resina poden danyar la pintura. A més, si les deixem assecar resultarà més difícil treurer-les sense haver de netejar a fons el cotxe.

Rentar manualment
Evita els túnels de rentada el màxim possible perquè els corrons i els filaments del raspall ocasionen petites esgarrapades en la pintura que, depenent del color del cotxe, poden resultar més o menys perceptibles. Amb aigua a pressió és més que suficient.

Producte adequats
De res serveix que rentis el cotxe a mà si utilitzes productes igual de nocius que rentar-ho en el túnel. No es recomana utilitzar fregalls, raspalls d’escombra, lleixiu o amoníac. Al principi és poc perceptible però, amb el temps, es veuran les abrasions. L’ideal és utilitzar materials específics per a cotxes. A més, els professionals del sector recomanen encerar el vehicle cada 3 o 6 mesos per a mantenir en millor estat la pintura.

Per espaciocoches.com

TOTES LES NOTÍCIES