Comença el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi

Helicòpter de tractament de la processionària
Un helicòpter de tractament de la processionària. Foto: Comú d’Andorra la Vella

A partir d’aquest dimecres, 15 de setembre, es començarà el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi.

Malgrat la disminució efectiva de la població d’eruga de la processionària durant els darrers hiverns, aquest estiu algunes de les captures d’adults efectuades reflecteixen una activitat significativa de l’insecte. Per raons de salut dels boscos i de benestar social per a les persones i els animals, que passegen pels boscos parroquials, els comuns d’Andorra en coordinació amb l’empresa Silvagrina SL, duen a terme una campanya de control de la plaga per limitar els danys que produeix, mitjançant un tractament aeri amb helicòpter.

La superfície prevista a tractar enguany, amb mitjans aeris, és d’unes 1.185 ha aproximadament a tot el país, seleccionades entre les més sensibles i més afectades.

El tractament s’efectuarà des de dimecres i fins dilluns 20 de setembre, segons les condicions meteorològiques, i coincidint en l’època on l’eruga és més sensible al tractament. El producte utilitzat és el Bacillus thuringiensis i les dosis emprades són compatibles amb la resta d’insectes, el medi natural, les persones i els animals, per als que és innocu, per tant no és necessari prendre cap mesura de protecció en particular.

Es començarà el tractament a Canillo i Encamp, després se seguirà a Escaldes-Engordany, la Massana, Ordino i Andorra la Vella, entre dijous i divendres, i es finalitzarà el tractament a Sant Julià de Lòria el dilluns 20 de setembre.

La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és un lepidòpter defoliador que, a més d’ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies, origina urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals.

En el següent enllaç podeu conèixer detalladament les accions que s’emprenen conjuntament des dels set comuns per al control d’aquesta plaga.

TOTES LES NOTÍCIES