Arrenca una nova campanya de donació de sang fins dimecres en la qual és clau la cita prèvia

Gent donant sang a la sala polivalent del Prat del Roure
Gent donant sang a la sala polivalent del Prat del Roure. Foto: ATV

Les donacions de sang a l’entrada de la tardor són clau després que a l’estiu l’activitat baixi. A més, la represa de les intervencions quirúrgiques després del confinament fa que sigui necessari activar campanyes. Per donar-hi resposta, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha organitzat més de 60 campanyes setmanals, una de les quals s’està fent a la sala Prat del Roure d’Escaldes fins dimecres.

Després de sis mesos, Andorra torna a acollir una campanya de donació de sang que comença aquest dilluns i s’allargarà fins dimecres, amb la previsió que hi participin més de 300 persones.

Setembre i gener acostumen a ser mesos en què es reforcen les recollides de sang i en aquests moments, a més, cal tenir present que les reserves estan força al límit i que s’estan recuperant moltes de les intervencions quirúrgiques ajornades per la pandèmia.

A diferència d’altres edicions, s’han implementat mesures de prevenció a l’hora de donar. Per participar a la campanya s’ha de fer amb cita prèvia per evitar aglomeracions. A l’hora d’entrar s’han de seguir els circuits marcats al terra, s’ha de posar gel hidroalcohòlic a les mans i portar la mascareta en tot moment. S’ha escollit un lloc molt ampli perquè es garaneixin les distàncies de seguretat.

La Creu Roja constata que són moltes les persones que han preguntat si es farien campanyes de donació. Tot i això, a l’hora de donar sorgeixen molts dubtes que els experts intenten respondre. El director del Banc de Sang i Teixits de Catalunya a Lleida, Juan Manuel Sánchez, ha explicat que a dia d’avui encara no s’ha donat cap cas de transmissió de coronavirus a través de la sang. 

La participació per ara està sent molt positiva i la sorpresa és que s’hi estan apropant molts nous donants.

S’ha programat una nova companya d’aquí a dos mesos, però tot dependrà de com avanci la pandèmia. La darrera va ser el 9 de març i se n’havia de fer una al maig que es va suspendre en ple confinament.

[do_widget id=category-posts-pro-64]