Adjudicada la gestió del nou aparcament d’autocaravanes de la Seu d’Urgell

Nou aparcament d'autocaravanes a la Seu d'Urgell
Nou aparcament d’autocaravanes a la Seu (RàdioSeu)

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha adjudicat la gestió del nou aparcament d’autocaravanes a l’empresa Car Park Maurice Camping. La concessió del servei, ubicat en un terreny proper al camp de terra annex al pàrquing del Doctor Peiró, s’ha fet per un import de gairebé 8.800 euros i tindrà una durada de sis mesos.

L’alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, ha destacat que aquest pas posa en marxa un espai més ampli i adequat, que permetrà accedir a una xarxa europea d’autocaravanes. “Els tràmits han estat llargs, però ara ja està tot encaminat”, ha manifestat. Viaplana ha incidit en la importància d’aquest sector turístic per a l’economia de la ciutat.

En aquest sentit, el consistori té un estudi del 2019 en què s’estableix que la despesa mitjana per autocaravana se situa entre els 70 i els 100 euros, amb un impacte positiu de 268.000 euros anuals.

El nou pàrquing, que passa de 9 places a 29, estarà operatiu amb tota probabilitat després de la festa major, un cop es comuniqui la decisió de la Junta de Govern Local a l’empresa concessionària. Cal recordar que, tot i que estava previst que l’espai de descans per a caravanistes situat a la partida de Sant Ermengol s’estrenés ja fa uns mesos, els tràmits no han finalitzat fins aquest mes d’agost, després que quedés desert el concurs públic de gestió.

 

Inversió de 415.000 euros

Els treballs a la zona d’autocaravanes han suposat una inversió de 415.000 euros i han comptat amb la subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC). Entre altres millores, la nova àrea d’autocaravanes, propera a l’actual, incorpora un sistema de control d’accés per a garantir que els usuaris paguin estrictament pels serveis que utilitzen.

L’aparcament habilitat actualment, a tocar del pàrquing de Doctor Peiró, s’havia quedat petit per la bona rebuda entre els caravanistes des que es va estrenar, l’any 2013. Aquest espai, de titularitat privada, quedarà ara lliure per a d’altres usos.

L’Ajuntament remarca que el que més valoren els usuaris és el fet que a la zona de Doctor Peiró els permet aturar-se en un indret tranquil, segur, il·luminat i, alhora, al costat mateix del nucli urbà, cosa que els permet accedir fàcilment al comerços i serveis o bé visitar el centre històric.

TOTES LES NOTÍCIES