‘Ximpanzè’, la proposta teatral d’aquest dissabte a La Valireta d’Encamp

Un moment del 'obra teatral 'Ximpanzè'
Un moment del ‘obra teatral ‘Ximpanzè’

La Valireta d’Encamp acollirà aquest dissabte l’obra teatral ‘Ximpanzè’, d’Agustí Franch. Es tracta d’un monòleg dramàtic que mostra la duresa que pot suposar un embaràs per a una persona transsexual i dels prejudicis que ha de suportar.

L’espectacle, que tindrà lloc a les 19 h, s’emmarca en el projecte ‘La cultura no s’atura’, desenvolupat pel Govern d’Andorra i els set comuns. Les entrades, amb un cost de 8 euros, es poden adquirir a través de comuencamp.ad.

‘Ximpanzè’ es nodreix d’històries reals per explicar la vivència del Marc, un home transsexual de 42 anys que està embarassat de 8 mesos. Tot comença quan el Marc arriba a la consulta de ginecologia, on ha d’aguantar la mirada indiscreta de la resta de pacients. A poc a poc, anirem coneixent la seva història i viurem amb ell l’època en què era una adolescent que se sentia observada i que odiava els seus pits. Reviurem el moment en el qual el Marc va descobrir quina era la seva identitat real i el veurem en una lluita amb si mateix per acceptar-se. També viurem de primera mà la relació distant i plena d’incomprensió que té amb el seu pare.

L’obra es va estrenar el juliol passat a Barcelona, al Teatre Gaudí, i des de llavors ha sigut tot un èxit. Abans d’arribar a Encamp, ‘Ximpanzè’ ha recorregut nombrosos escenaris catalans i ara aterra al Principat per apropar-nos a la gran interpretació d’Isidre Montserrat. Aquest s’acompanyarà de l’actuació o intervenció d’Anna Mangot, Juanma Casero, Joel Pla, Agustí Franch, Jofre Bardagí i Dani Gener.

TOTES LES NOTÍCIES