Vinyes-Mercader inicien a Granada la fase decisiva del CERT

Joan Vinyes i Jordi Mercader pilotant sobre terra (FotoEsport)
Joan Vinyes i Jordi Mercader pilotant sobre terra (FotoEsport)

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Hyundai i20 Rally2) disputaran el pròxim cap de setmana, dies 27 i 28 d’octubre, el Rallye de terra ciutat de Granada, sisena i penúltima prova del calendari 2023 de la Copa d’Espanya de l’especialitat (CERT). A la primera prova de la temporada que es disputa en terres andaluses de l’esmentat CERT, el Team Rallycar lluitarà per a ampliar el seu haver a la provisional del certamen i continuar aspirant a tot.

Després del desafortunat desenllaç de la prova de Madrid, el pilot de Hyundai Andorra continua esperançat a mantenir vives les seves opcions fins al final. Per a Joan estar entre els millors a Granada és vital: “Sens dubte, el final de la prova de Madrid fa dies que està oblidat, a Granada tenim l’oportunitat de recuperar punts i cal aprofitar-la. No serà fàcil, els rivals han demostrat que estan a un nivell molt alt. És a dir, concentració al màxim des dels reconeixements fins al final”.

El pilot andorrà continuava la seva reflexió amb aquestes paraules: “És evident que, en aquesta ocasió, no podem fallar, tenim opcions de lluitar pel títol i farem l’impossible per a aprofitar-les. Com he comentat en alguna ocasió caldrà anar molt de pressa, però sense cometre errors. Tenim dues proves a les quals no hem puntuat i, per tant, a Granada no hi ha marge d’error, cal sumar com més punts millor. Tot un repte que afrontem amb optimisme”.El programa horari del ral·li granadí serà l’estàndard

Els equips iniciaran la seva activitat en terres andaluses amb la passada de reconeixements (una sola passada a l’ésser una prova vàlida per al CERT) a les cronometrades del ral·li, amb un cotxe de carrer. Aquests reconeixements es poden fer avui dijous (dia 26) o demà divendres (dia 27) en els horaris previstos.

El mateix divendres (dia 27) a partir entre les 14.00 i 15.15 hores, els vehicles Rally2 i R5 realitzaran el shakedown i, a continuació, duran a terme el Tram de Qualificació (TCC). La classificació del TCC, permetrà triar als pilots la posició de sortida.

Amb la cerimònia de sortida, que es farà en ple centre de Granada (plaça Humilladero), a partir de les 20 hores del mateix divendres, es donarà per acabada la primera jornada de la cursa organitzada per l’Automòbil Club Granada 2001.El format de l’itinerari del ral·li tampoc presenta novetats

A les 7:40 hores del dissabte (dia 28), des del podi situat al parc d’assistència, es donarà la sortida al participant que hagi triat sortir en primera posició. En les dues seccions matinals els pilots hauran de superar en cadascuna d’elles les especials: A 11,40 km, B 12,40 km.

A continuació, a partir de les 14.23 hores, els equips que segueixin en competició hauran de completar dues passades per les cronometrades: C 12,80 km i D 11,60 km, abans d’entrar la seva mecànica al parc tancat final. El recorregut total serà de 345,14 km, dels quals 96,40 km seran de velocitat.

Queda clar que, per a Vinyes-Mercader, el Rallye de terra ciutat de Granada té connotacions molt particulars. Per a seguir amb aspiracions al títol cal superar als rivals directes. És a dir, el ventall de resultats favorables no és massa ampli. Dissabte que ve (dia 28), entre les 7.40 i les 18.31 hores es decidirà un ral·li que promet ser molt emocionant.Classificació provisional de la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra (punts totals després de les cinc primeres proves):

  1. Xavier J. Vidales, 117 punts. 2. José A. Suarez, 100 p., 3. Daniel Alonso, 92 p., 4. Joan C. Quintana, 80 p., 5. Joan Vinyes, 74 p.

*A la classificació final del certamen es descomptaran els dos pitjors resultats de cada pilot.

[do_widget id=category-posts-pro-64]