Vint centres educatius participen en el concurs literari de WhatsApp-Relats

Concurs 'WhatsApp-Relats'.
Concurs ‘WhatsApp-Relats’.

Els alumnes de 4t d’ESO i nivells equivalents de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra estan convocats a participar en la sisena edició del concurs literari de WhatsApp-Relats. Es tracta d’una activitat cultural transfronterera que té com a objectiu incentivar la creació literària dels joves estudiants a través d’eines d’un ús tan habitual com són el telèfon mòbil i l’aplicació de missatgeria instantània més popular del món.

El concurs és impulsat i organitzat per l’Associació Llibre del Pirineu, el Servei Educatiu Alt Urgell – Cerdanya, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i compta amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Enguany han confirmat la seva participació 20 centres d’ensenyament, el nombre més elevat de cada any. D’aquests centres, 11 són de l’Alt Pirineu, 1 d’Aran i 8 d’Andorra. Es tracta del Joan Brudieu, La Valira, La Salle i la UEC de la Seu d’Urgell, l’Institut Escola d’Oliana, l’Hug Roger III de Sort, el Morelló d’Esterri d’Àneu, els instituts de Tremp, la Pobla de Segur i el Pont de Suert, el Pere Borrell de Puigcerdà i l’Institut d’Aran de Vielha. Per part d’Andorra hi participaran centres dels tres sistemes educatius: les escoles andorranes de segona ensenyança de Santa Coloma, Encamp i Ordino, el col·legi espanyol María Moliner, el col·legi Mare Janer, el col·legi Sant Ermengol i el Lycée Comte de Foix en les seves branques General i Professional. Es calcula que prendran part al concurs al voltant d’un miler d’alumnes.

Els professors coordinadors del concurs a cada centre rebran de l’organització un missatge de WhatsApp amb el tema sobre el qual hauran d’escriure els alumnes. Disposaran d’una hora de temps per crear un relat d’un màxim de 100 paraules i després l’hauran d’enviar, també per WhatsApp, a un telèfon de l’organització. Un cop rebuts tots els relats, es codificaran i s’anonimitzaran abans de transferir-los als jurats.

Després de successius talls, se seleccionaran deu relats finalistes, entre els quals se n’elegiran tres com a premiats. Així, s’ha establert un primer premi, consistent en una tauleta tàctil; un segon premi, que serà un rellotge intel·ligent (smartwatch) i, com a tercer premi, una motxilla. Els altres set finalistes rebran uns jocs d’auriculars sense fils.

TOTES LES NOTÍCIES