Victòries dels equips femení i masculí d’escacs a les Olimpíades de Chennai

Andrea Henderson, de la selecció andorrana d'escacs
La jugadora de l’equip femení andorrà, Andrea Henderson (Foto Chessable)

La d’aquest dilluns ha estat una jornada rodona per als equips andorrans d’escacs que es troben a Chennai disputant les 44enes Olimpíades. La primera partida en acabar ha estat la de l’Ariadna que ha imposat un peó lliure en un final molt ben jugat. La següent partida ha estat la de la Jana al quart tauler. La partida ha estat equilibrada en tot moment i s’han signat les taules en un final d’alfils de diferent color.

La Maria, al tercer tauler, ha sortit molt bé de l’obertura, però, un error de càlcul l’ha deixat en posició molt inferior. Tot i així ha lluitat durant més de quatre hores, però no ha pogut evitar la derrota.

En aquest moment el matx estava empatat 1,5 a 1,5, per tant el resultat de la partida al primer tauler defensat per l’Andrea acabaria decantant el matx. La partida ha tingut molts alts i baixos, per moments semblava que s’emportaria el triomf l’equip d’Eswatini, però, afortunadament per als interessos andorrans, una mala elecció de la rival, ha donat la possibilitat d’arribar a un final avantatjós que l’Andrea no ha desaprofitat.

Desprès de quatre jornades l’equip femení porta 4 punts de 8 possibles millorant clarament les expectatives inicials.

 

VICTORIA MASCULINA PER 3 A 1 ENFRONT HONG KONG

Els joves jugadors de Hong Kong estan molt per sobre de l’ELO que indiquen, estan en progressió i tenen un gran futur com equip. Tot i posar les coses molt difícils, l’equip andorrà ha aconseguit una gran victòria i ja porta 3 punts de quatre possibles.

L’esforç, la motivació i les ganes de guanyar s’han vist reflectides aquest dilluns en l’equip del Principat que no acceptava les taules demanades insistentment per l’equip rival. Els andorrans han sortit dels últims de la sala, amb més de 800 taulers i quan només quedaven onze, tres eren dels del Principat, mostra de la lluita i l’entrega fins a l’últim moment d’aquest gran equip.

En el 4t tauler, l’adversari del Serni Ribera ha plantejat en una obertura espanyola l’atac Marshall que comporta un sacrifici de peó a canvi d’un fort atac. El Serni ha neutralitzat aquest atac i amb un contra joc contundent ha decidit la partida al seu favor.

Els altres tres taulers han tancat gairebé la sala de joc. En el tercer tauler l’Óscar de la Riva, amb una obertura holandesa, ha controlat la partida i pressionant des de l’inici ha guanyat qualitat. Tot i els esforços del rival per a mantenir les opcions de taules l’Óscar s’ha endut la victòria després de 75 jugades i 5 hores i quart de joc.

En el segon tauler, Jordi Fluvià, ha obert la partida amb e4 i el seu adversari ha plantejat la defensa siciliana variant Pelikan i en un matx dur i igualat s’han signat les taules després d’una lluita aferrissada de 5 hores i 20 minuts.

En el primer tauler, Lance Henderson, ha jugat contra el peó dama la defensa semi eslava variant merano. Tot i lluitar de valent, al final hi ha hagut taules, demanades insistentment pel jugador de Hong Kong.

L’equip està demostrant molta força en aquestes primeres rondes i porta 3 punts de 4 possibles. Aquest dimarts es jugarà contra Perú en un encontre que segurament serà difícil i apassionant.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES