Un total de 2.064 alumnes de la Seu d’Urgell i Castellciutat comencen el curs escolar 2020-2021

El pati de l'Institut La Valira de la Seu d'Urgell el primer dia del curs escolar 2020-2021
El pati de l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell el primer dia del curs escolar 2020-2021. Foto: Ajuntament de la Seu d’Urgell

Aquest dilluns al matí ha arrencat el nou curs escolar 2020-2021 als centres educatius de la Seu d’Urgell i de Castellciutat en el marc de mesures de prevenció sanitària per la Covid-19, després de sis mesos de tancament pel confinament i les vacances d’estiu.

Davant d’aquest curs escolar de la ‘nova’ normalitat, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, explica que “s’ha fet un esforç important tant a la Seu com a la comarca per obrir els centres educatius amb la millor situació epidemiològica possible, i així ha estat gràcies als sacrificis que hem fet com a ciutat com la suspensió de la Festa Major, la no celebració del mercat setmanal durant uns dies, juntament amb la responsabilitat de tothom per disminuir els contactes socials i la realització del cribratge massiu. Tot això ens ha permès tenir una molt bona situació per a poder reobrir les llars d’infants, les escoles i els instituts”.

Fàbrega mostra la seva satisfacció per haver arribat a aquest punt, tot remarcant la feina minuciosa realitzada pels professionals de l’educació i de la comunitat educativa de la Seu per poder obrir els centres amb tota la seguretat possible, adaptant cada centre a una realitat complexa, però amb il·lusió. “És vital obrir els centres educatius pels nostres nens i nenes i pels nostres nois i noies perquè es tornin a retrobar al seu centre de manera presencial. Malgrat que aquest nou cus escolar serà un curs estrany perquè caldrà adaptar-se a les situacions epidemiològiques que es vagin donant, vull donar molts ànims a alumnes i famílies, i a mestres i professors,  per tirar-lo endavant de la millor manera possible, que crec que serà exitós”, afirma l’alcalde de la Seu d’Urgell.  

 

2.064 alumnes urgellencs comencen el nou curs escolar
Un total de 2.064 alumnes de la Seu d’Urgell i Castellciutat han iniciat avui el curs escolar 2020-2021 entre llars d’infants, educació infantil i primària, secundària i batxillerat. Val a dir que enguany han iniciat la seva escolarització de P3 un total de 121 nens i nenes.

Per centres educatius, pel que fa al segon cicle d’educació infantil i primària, l’escola Albert Vives hi té matriculats un total 404 alumnesl’escola Pau Claris en té 300 matriculats, mentre que l’escola La Valira hi cursaran 30 nens i nenes; i a l’escola de Castellciutat albergarà un total de 28 alumnes.

Al col·legi La Salle hi cursaran 390 alumnes infantil i primària; i 208 alumnes a l’ESO. Pel que fa a la llar d’infants ‘Xics’ de la Salle en aquest nou curs hi ha un total de 35 nens i nenes. Respecte a la llar d’infants Francesc Xavier hi ha un total de 15 nens i nenes matriculats.

D’altra banda, a l’institut Joan Brudieu hi cursaran l’ESO un total de 344 alumnes i 233 alumnes ho han fet a batxillerat, mentre que a l’institut La Valira ho faran un total de 208 nois i noies.

Respecte a la llar d’infants municipal ‘Els Minairons’ en aquest nou curs comencen 77 nens i nenes, repartits en 6 aules: 1 aula de P0, 3 aules de P1 i 2 aules de P2.

 

Curs marcat per la Covid-19
En aquest curs escolar, marcat per la Covid-19, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha reforçat la neteja i desinfecció tant dels centres educatius de primària públics com de la llar d’infants municipal ‘Els Minairons’.

També s’ha ampliat el dispositiu que la policia municipal disposa per a regular l’accés als centres de primària i secundària. S’ha previst tallar l’accés de vehicles a l’Escola Albert Vives i es preveu poder tallar el carrer davant de l’Escola Pau Claris (Bisbe Benlloch) i del Col·legi La Salle (carrer Sant Joan Baptista La Salle) en cas de que la circulació no permeti mantenir la distància de seguretat dels alumnes i famílies que esperen per entrar al centre.

Des de l’Ajuntament urgellenc es demana que, en la mesura del possible, les famílies portin els seus fills i filles a peu a l’escola i que s’evitin les aglomeracions davant dels centres.

TOTES LES NOTÍCIES