Dos detinguts per fer servir una identitat falsa

Agent de policia
Agent de policia (ATV)

El Cos de Policia ha procedit a la detenció de 11 persones durant aquesta darrera setmana (del 7 al 13 de setembre de 2020). Les detencions s’han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (3), contra la seguretat del trànsit (5) i altres delictes (3). Entre aquests darrers destaquen dues persones que van fer servir una identitat falsa.

La primera d’aquestes detencions es va produir el dilluns dia 7 a les 00:05 hores a Encamp. Es tracta d’un home no resident de 28 anys, que en el control d’identitat dels dos ocupants d’un turisme de matrícula francesa, un d’ells s’identifica amb un document nacional d’identitat que, en efectuar les verificacions oportunes, es constata que no li pertany.

El dijous dia 10 a les 06:35 hores al Pas de la Casa es va detenir un altre home, no resident de 31 anys, també per identificar-se verbalment -perquè anava indocumentat- amb una identitat que, en verificar les empremtes dactilars al sistema informàtic es va constatar que no corresponen. La detenció també es va produir en el control d’identitat del conductor d’un turisme matricula francesa. A més, l’interessat és objecte d’una ordre de recerca judicial des de mitjans de l’any 2019, per un presumpte delicte de creació mediata de document inveraç per particular.

 

Delictes contra la salut publica:
El dimarts dia 8 a les 23:30 hores a Andorra la Vella, la Policia va detenir una dona i un home no residents de 25 i 26 anys respectivament, als que es va comissar 27 grams de cocaïna i 390 € en efectiu presumptament obtinguts per la venda de droga. La detenció es fa arrel d’una intervenció en un immoble de la capital per una fuita d’aigua. De l’enquesta efectuada es desprèn la presumpta implicació d’una tercera persona, un home resident de 25 anys, que és detingut l’endemà a les 17:35 hores.

 

Delictes contra la seguretat del trànsit:
Per conduir sota els efectes de l’alcohol s’han detingut 5 persones aquesta setmana. La primera detenció va tenir lloc dilluns a les 01:41 hores, un home no resident de 21 anys, amb una taxa de 1’38 g/l, després de patir un accident amb danys. L’endemà, a les 08:45 hores, es va detenir en un control rutinari un home resident de 22 anys, amb una taxa de 0’88 g/l, a qui se li imputen alhora els delictes contra l’Administració de Justícia (suspensió permís de conduir per ordenança penal) i contra la funció pública (suspensió del permís de conduir governatiu).

També el dia de Meritxell es va detenir, a les 16:25 hores en el marc d’una parada rutinaria, un home resident de 43 anys amb una taxa de 0’88 g/l. El dijous dia 10 a les 01:08 hores, els agents de policia van detenir un home resident de 38 anys amb una taxa de 1’39 g/l, i el divendres a les 23:50 hores, un altre home resident de 21 anys, amb una taxa de 1’29 g/l, tots dos en el marc de controls rutinaris.

Altres delictes:
Finalment, el dimecres dia 9 a les 15:45 hores a Andorra la Vella, es va detenir un home resident de 22 anys com a presumpte autor d’un delicte contra l’Administració de Justícia -crebantament d’una pena d’arrest nocturn ferm a complir al Centre Penitenciari-.

TOTES LES NOTÍCIES