Torna la cavalcada conjunta entre Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, la tarda del 5 de gener

Imatge de la cavalcada de Reis d'una edició anterior
Imatge de la cavalcada de Reis d’una edició anterior (Comú d’Andorra la Vella)

Queda tot just una setmana perquè el país torni a viure una de les nits més màgiques de l’any amb la cavalcada dels Reis Mags d’Orient. Aquest any, la tarda del 5 de gener, la rua tornarà a recórrer el centre d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la Vella, una desfilada que començarà a les 18:30 hores i que implicarà prop de 500 persones.

La rua començarà a Escaldes-Engordany i acabarà a Andorra la Vella. Pel que fa a Escaldes-Engordany, per primer cop, la cavalcada recorrerà tot l’eix comercial (des de l’Església fins al carrer de la Unió): sortirà des de la plaça dels Dos Valires i passarà pels carrers Esteve Albert i Josep Viladomat i les avingudes de les Escoles i Carlemany.

El seguici entrarà a Andorra la Vella pel carrer de la Unió i recorrerà l’avinguda Meritxell en direcció a les places Rebés i Príncep Benlloch per a acabar a la plaça del Poble cap a les 20:30 hores, on s’habilitarà el Palau Reial perquè Ses Majestats rebin els infants.

El recorregut de la cavalcada de Reis 2023

La cavalcada de Reis l’organitzen el Comú d’Andorra la Vella, la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany (UPTEE) i el Comú d’Escaldes-Engordany. Enguany hi participaran 17 carrosses amb personatges de l’imaginari infantil, com protagonistes del món del cinema i la literatura. Enguany, a més, els més menuts podran descobrir una nova figura en una de les carrosses que acompanyarà els Reis.

Les carrosses del Patge Reial i dels Ses Majestats d’Orient estaran custodiades per col·laboradors amb capa daurada. La resta estaran animades, cadascuna, per una vintena de participants i comptaran amb un equip de deu persones que n’assumiran la seguretat i l’acompanyament. També hi participaran grups d’animació amb disfresses de personatges d’actualitat. Un col·lectiu de més 50 persones, entre membres de l’organització conjunta i responsables de carrossa completarà el volum d’efectius mobilitzats.

Els infants que vulguin donar la carta al Patge Reial, ho podran fer el dimecres, 4 de gener, a partir de les 18:30 hores, seguint el mateix recorregut que la cavalcada del diumenge.

El mateix dia 5, a les 12 hores, el Carter Reial recollirà les cartes dels nens a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany.

TOTES LES NOTÍCIES