Tipus d’oli per al cotxe

motor de cotxe

L’oli és essencial per al correcte funcionament dels motors, per la qual cosa és molt important que sigui de bona qualitat i sobretot que sigui de les mateixes característiques que el fabricant aconsella.

La funció que ha de complir l’oli és simple: lubricar. Dintre d’aquesta propietat, trobarem diferències quant a la qualitat de l’oli però l’elemental és que compleixi amb certes regles com per exemple:

• Aguantar les elevades temperatures de funcionament dels cotxes.

• Ser durador quant a degradació de les seves propietats.

• Constant de viscositat duradora.

És aconsellable sempre tenir un bon oli al nivell correcte ja que per sota del mínim seria fatal i per sobre del màxim no és convenient.

Tenim, per exemple, un oli 10W40: el 10W ens indica el que aguanta a l’hivern, si fos un 20W seria un oli que a l’hivern es degrada més que el 10W. D’altra banda tenim el 40, que ens indica el que aguanta a l’estiu, com més número tingui, millor aguantarà les elevades temperatures.

A banda ens trobem amb olis sintètics, que són més costosos encara que el resultat és molt millor.

Per últim cal esmentar que, per a l’elecció de l’oli del nostre motor, el primer és saber el tipus d’oli que aconsella el fabricant i una vegada tenim clar això, podrem substituir-lo per un d’igual o millor qualitat, sempre tenint en compte separar el motor de gasolina del motor dièsel.
Font: desguacesvehiculos.es

Tot Sant Cugat