Talarn reedita la presidència a la Diputació de Lleida

Joan Talarn, a la dreta, amb la vara que el distingeix com a president de la Diputació (Diputació de Lleida)
Joan Talarn, a la dreta, amb la vara que el distingeix com a president de la Diputació (Diputació de Lleida)

El republicà, Joan Talarn, ha estat reelegit aquest dimarts, 11 de juliol, com a president de la Diputació de Lleida, materialitzant així l’acord de govern entre el seu grup, Esquerra Republicana de Catalunya, i els representants de Candidatura de Progrés (PSC), Unitat d’Aran i Ara Pacte Local.

L’elecció de Talarn s’ha produït en el Ple extraordinari de constitució de la corporació 2023-2027, durant el qual ha comptat amb els 8 vots favorables del seu grup, els 3 de Candidatura de Progrés (PSC), 1 d’Unitat d’Aran i un altre d’Ara Pacte Local, assolint la majoria absoluta amb 13 vots en primera votació. El nou president repeteix en el càrrec que ja va assolir el passat mandat 2019-2023.

La sessió ha començat amb la constitució de la taula d’edat formada per l’alcalde d’Organyà, Celestí Vila, i el regidor de Balaguer, Marc Solanes. Després del jurament o promesa del càrrec dels diputats i diputades, s’ha fet l’acte formal de constitució de la corporació, seguit de l’elecció de la presidència, el lliurament de distintius als membres de la corporació i, finalment, les intervencions dels representants de cada partit polític.

TOTES LES NOTÍCIES