Surt a la venda ‘La Companyia Nòrdica’, la darrera novel·la de l’escriptor urgellenc Albert Villaró

Portada de 'La companyia nòrdica', d'Albert Villaró
Portada de ‘La companyia nòrdica’, d’Albert Villaró.

El nou llibre de l‘escriptor urgellenc Albert VillaróLa Companyia Nòrdica, ja es pot trobar a les llibreries. L’obra, publicada per Columna Edicions, és una novel·la fantàstica i sorprenent, tenyida d’humor i acció, “en què la ciència i els més obscurs arcans comparteixen un escenari únic, inquietant i ple de bellesa: les aspres muntanyes dels Pirineus”, segons indica l’autor.

Albert Villaró, que l’any 1997 era arxiver municipal de la Seu, va rebre, en penyora de la vídua d’un paleta col·leccionista d’antiguitats, el dietari d’un soldat prussià que va participar en la primera guerra carlina, Ulrich von Wilamovitz, botànic i violinista. El quadern descriu els fets increïbles que van succeir durant la terrible primavera del 1837. Aquests fets els va viure amb uns companys de viatge molt singulars: el capità Osinalde, el pare Cebrià, monjo fugit de Montserrat, o l’enigmàtica Mina, que els fa de guia. També apareixen en l’obra el sanguini brigadier Porredon, el Ros d’Eroles, el príncep Lichnowsky i la Mary Eyre, corresponsal de guerra del Pennsylvania Enquirer.

 

L’autor
La Companyia Nòrdica és la desena novel·la d’Albert Villaró. Nascut a la Seu l’any 1964, el seu debut com a escriptor va ser el 1994 amb La selva moral, i la seva primera novel·la va ser Les ànimes sordes (2000). Al 2003 va publicar Obaga, que va consolidar la seva trajectòria i es va traduir al castellà i al francès, i el mateix any va aparèixer L’any dels francs. Al 2006, amb Blau de Prússia, va guanyar el Premi Carlemany. Posteriorment van arribar La primera pràctica (2010), L’escala del dolor (2012), Els ambaixadors (2013), La selva moral 2.0 (2013), La bíblia andorrana (2015) i El Sindicat de l’Oblit (2018).

En l’apartat de no ficció, Villaró també és autor d’Hèrcules i la ciutat: un passeig per la història de La Seu (1995), Els quatre pilans (1998), Estamariu: respostes al qüestionari de Francisco de Zamora (2000), Le somni de Carlemany (2009)Nova descripció del Principat i valls d’Andorra (2011) i Unes memòries possibles del Doctor Molines (2012), a més a més del conte infantil La Clara i la sopa de lletres (2017). També ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació i és membre del grup de música Nova Companyia Instrumental.

TOTES LES NOTÍCIES