‘Snow control’ positiu de la FIS per a les pistes de les Finals de la Copa del Món, Avet i Àliga

Santi López, director de cursa. Imatges: soldeu.ad

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha validat aquest dijous mitjançant l’’snow control’ les pistes de les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí Andorra 2023. Els traçats de l’Avet al sector Soldeu i de l’Àliga a El Tarter compleixen amb els indicadors de granulometria i densitat de neu que precisa la FIS per a un esdeveniment d’aquesta dimensió. L’ens internacional, amb un gest de confiança, ha derivat la missió de realitzar tots els test a la neu a l’organització.

El director de cursa, Santi López, ha explicat que en les darreres tres setmanes s’ha fet un treball molt intens a les dues pistes, en especial a l’Avet, en la qual, actualment, les condicions per a encarar les curses és excel·lent.

“Tenim una molt bona base dura i la densitat mitjana de neu en aquesta pista és ara mateix d’un metre i mig”. De la seva part, les condicions a l’Àliga també són “molt bones i també fem front a les disciplines de velocitat amb optimisme”, ha afegit. L’equip tècnic ha posat en valor la feina feta pels equips de terreny (màquines i canons) en la preparació de les dues pistes.

La pista Avet es troba actualment tancada al públic a causa dels treballs específics de condicionament per a la competició, i l’Àliga es tancarà en els pròxims dies.

TOTES LES NOTÍCIES