Selena Soro, guardonada amb el IX Premi Carlemany per al Foment de la Lectura amb ‘Misteris de la boira’

Selena Soro

El IX Premi Carlemany per al Foment de la Lectura ha recaigut enguany a l’autora Selena Soro pel seu debut amb l’obra Misteris de la boira. El guardó està convocat pel Govern d’Andorra i Grup 62 a través de Columna Edicions i té una dotació econòmica de 8.500 €, aportats pel Govern d’Andorra i Grup 62.

El jurat encarregat de triar l’obra guanyadora està format per nou estudiants d’entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d’Andorra, que han llegit les obres sota la supervisió dels seus professors de literatura. Els membres del jurat juvenil han estat: Jordi Pon Gurguí, Lorena Lobos Gomes i Laia Bossa Gonzalez, del Col·legi Sant Ermengol; Zoe Oliveros Diez, Milagros Trentini Herrera i Aleix Navas Sans, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Sant Coloma; i Luis Andrés Wang, Júlia Albuixech Canut i Kawtar Ayach Khalifi, del Liceu Comte de Foix.

L’edició del premi d’enguany ha comptat amb la participació de 22 originals, el que representa un augment de set obres més respecte a la passada edició. El lliurament del Premi es farà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre el mes de maig del 2020.

L’autora
Selena Soro va néixer el 1991 a Barcelona i va viure entre muntanyes i sense televisió fins als 15 anys, amb dues mares i una germana. A Sort (Pallars Sobirà), una professora li va encarregar un conte, i el relat Un mar de boira es va convertir anys després en la llavor de Misteris de la boira, la seva primera novel·la. És periodista i ha treballat sis anys a la redacció del diari Ara. El 2018 va deixar la feina per acabar la novel·la i actualment és freelance. 

Misteris de la boira
A la Terra Fosca està prohibit estimar. L’Ordre Ministerial ha robat el temps de les persones i ha omplert el món de por. Només hi ha una petita esperança: una noia que la germandat dels Arbis va amagar a Mins, un poble ocult entre la boira, perquè algun dia pogués derrotar Kavega, el tirà misteriós de l’Ordre Ministerial. La Gala, reclosa a Mins fins als 13 anys, es veu obligada a prendre un camí diferent quan el govern l’atrapa i li ofereix un poder difícil de rebutjar.