Selena Soro

El IX Premi Carlemany per al Foment de la Lectura ha recaigut enguany a l’autora Selena Soro pel seu debut amb l’obra Misteris de la boira. El guardó està convocat pel Govern d’Andorra i Grup 62 a través de Columna Edicions i té una dotació econòmica de 8.500 €, aportats pel Govern d’Andorra i Grup 62.

El jurat encarregat de triar l’obra guanyadora està format per nou estudiants d’entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d’Andorra, que han llegit les obres sota la supervisió dels seus professors de literatura. Els membres del jurat juvenil han estat: Jordi Pon Gurguí, Lorena Lobos Gomes i Laia Bossa Gonzalez, del Col·legi Sant Ermengol; Zoe Oliveros Diez, Milagros Trentini Herrera i Aleix Navas Sans, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Sant Coloma; i Luis Andrés Wang, Júlia Albuixech Canut i Kawtar Ayach Khalifi, del Liceu Comte de Foix.

L’edició del premi d’enguany ha comptat amb la participació de 22 originals, el que representa un augment de set obres més respecte a la passada edició. El lliurament del Premi es farà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre el mes de maig del 2020.

L’autora
Selena Soro va néixer el 1991 a Barcelona i va viure entre muntanyes i sense televisió fins als 15 anys, amb dues mares i una germana. A Sort (Pallars Sobirà), una professora li va encarregar un conte, i el relat Un mar de boira es va convertir anys després en la llavor de Misteris de la boira, la seva primera novel·la. És periodista i ha treballat sis anys a la redacció del diari Ara. El 2018 va deixar la feina per acabar la novel·la i actualment és freelance. 

Misteris de la boira
A la Terra Fosca està prohibit estimar. L’Ordre Ministerial ha robat el temps de les persones i ha omplert el món de por. Només hi ha una petita esperança: una noia que la germandat dels Arbis va amagar a Mins, un poble ocult entre la boira, perquè algun dia pogués derrotar Kavega, el tirà misteriós de l’Ordre Ministerial. La Gala, reclosa a Mins fins als 13 anys, es veu obligada a prendre un camí diferent quan el govern l’atrapa i li ofereix un poder difícil de rebutjar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada