Rodó de pollastre farcit al forn


Tant si estem en període de festes majors com si es un dia festiu, amb aquesta recepta de rodó de pollastre farcit al forn, rostit i amb una salsa a la catalana deixareu als vostres convidats meravellats. No direu que no fa goig aquesta cassola, ehh?
Aquest pollastre està farcit amb beicon, pinya, carn picada , prunes i pinyons.

Ingredients per fer la recepta (per a 6 persones amb molta gana o 8 persones amb poca gana) :
  • 2 rodons de pollastre farcit de 1,8kg cadascun
  • 4 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 api
  • 2 cebes
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • ¼ de llimona
  • 2 farcellets d’herbes
  • ½ branca de canyella
  • 10g de sagí
  • 1 cabeça d’alls
  • 200ml de brou de pollastre
  • 100 ml de brandi
  • Oli, sal, pebre i orenga
  • Picada: pa, avellanes, ametlles, pinyons farigola i romaní

 

Com fer la recepta de pollastre farcit al forn:
  1. Preescalfem el forn amb aire calent a 180ºC.
  2. Fregarem els rodons de pollastre farcit amb oli, sal, pebre negre i orenga.
  3. Posarem oli i una mica de sagí en una cassola, i escalfarem fins que part del greix del sagí s’hagi desfet.
  4. A continuació incorporarem els rodons i els segellarem a foc mig. No es tracta de daurar-los molt només de segellar. El coloret final de rostit l’agafarà al forn. Aneu donant-li voltes molt de tant en tant. Un cop segellat els reservarem en una safata.
  5. Retirarem el que hagi quedat del sagí.
  6. Tallarem a trossos grans “a lo pagès” les pastanagues, l’api, els porros, el pebrot verd, les cebes i la punta de la cabeça d’alls.
  7. Incorporarem totes aquestes verdures a la cassola, juntament amb dos farcellets d’herbes i mitja branca de canyella. Taparem i deixarem cuinat uns 5 minuts a foc mig-alt.
  8. A continuació afegirem els tomàquets tallats a quarts i ¼ de llimona, tornarem a tapar I deixarem 5 minuts més.
  9. Serà el moment d’incorporar els rodons de pollastre i els regarem amb brou de pollastre.
  10. Baixarem la temperatura del forn a 150ºC i introduirem la cassola. Deixarem cuinant durant 1 hora.
  11. Passada aquesta hora remenarem les verdures i donarem la volta als rodons de pollastre.
  12. A continuació regarem per sobre amb una mica de brandi.
  13. Tornarem a introduir la cassola al forn i deixarem 40 minuts més.
  14. Quan hagin passat  aquests 40 minuts traurem la cassola del forn i reservarem els rodons de pollastre farcit en una safata perquè es refredin una mica.
  15. Traurem també la cabeça d’alls, els trossets de llimona, els farcellet i la branca de canyella. Reservarem els farcellets i la branca de canyella per a més endavant.
  16. Posarem totes les verdures  amb tot el caldo que s’ha format durant la cocció en un bol gran i triturarem amb una batedora de mà fins  a formar una salsa.
  17. Un cop triturat passarem la salsa per un colador xinès perquè quedi una salsa més fina i ho abocarem a  la cassola.
  18. Li afegirem els farcellets i la branca de canyella que havíem reservat anteriorment i cuinarem durant 5 minuts.
  19. Mentre es va cuinant la salsa per acompanyar el pollastre farcit, amb el morter, farem una picada amb pa, avellanes, ametlles, pinyons, farigola i romaní.
  20. Incorporem  la picada a la salsa i deixem  cuinant 3 minuts més.
  21. Rectificarem de sal i deixarem 5 minuts més.
  22. Un cop els rodons de pollastre estiguin una mica freds traurem la malla i els tallarem a trossos   més aviat grandets, perquè si no se’ns poden trencar i caure tot el farcit.
  23. Ara serà l’hora d’afegir els rodons de pollastre a la cassola, cobrir amb la salsa i parar el foc.

La salsa que hem preparat és clàssica però amb molt bon sabor i acompanya molt bé amb el pollastre farcit, si voleu donar-li un plus de sabor podeu afegir a la picada, una mica de xocolata o carn de nyora, o bé una mica de tòfona ratllada,…. Podeu cuinar aquesta salseta com us vingui de gust!!

Tant si ho feu per a Festa Major  com si ho feu per a un Diumenge, us recomanem  fer aquesta recepta  de rodó de pollastre farcit al forn el dia abans , ja sabeu que aquest tipus de cassoles d’un dia per a l’altre estan més bones.

Salut i bon menjar!!

 

Podeu trobar més receptes a cuinateca.cat

TOTES LES NOTÍCIES