PS SDP+ convertirà Sant Julià de Lòria en el referent universitari dels Pirineus

Josep Roig amb membres de la candidatura laurediana de PS SDP + (Foto: candidatura)
Josep Roig amb membres de la candidatura laurediana de PS SDP + (Foto: candidatura)

La coalició PS SDP+ farà de Sant Julià de Lòria el referent de l’ensenyament superior i universitari dels Pirineu. Així de literal ho ha defensat el número 2 de la llista territorial, Josep Roig, assenyalant que els lauredians i lauredianes “ens sentim molt orgullosos d’acollir la Universitat d’Andorra a la nostra parròquia”.

Roig ha exposat la voluntat “d’afavorir i promoure la marca ‘Sant Julià, ciutat universitària’ perquè la nostra parròquia esdevingui un punt de referència per a l’ensenyament superior als Pirineus”, i ha explicat que això s’acompanyarà de l’ampliació dels serveis als estudiants, de la construcció de la residència universitària i de la destinació de més recursos a la investigació i la recerca.

Així mateix, PS SDP+ també ampliarà la partida pressupostària destinada a beques i ajuts a l’estudi. El candidat progressista ha assegurat que “som conscients que l’educació és una eina per a lluitar contra les desigualtats i reduir la fractura social”, i entenem que “qualsevol jove ha de poder estudiar en les mateixes condicions que qualsevol altre i que la qüestió econòmica no sigui un fre”.

D’altra banda, Roig també ha parlat dels docents, “la part més oblidada del sistema” i alhora “una part clau”. En aquest punt, el candidat lauredià s’ha compromès a dissenyar i implementar la carrera professional horitzontal, una carrera “atractiva, que premiï el mèrit acadèmic i reconegui la tasca docent”.

El candidat progressista no ha oblidat la importància de l’acord d’associació amb la Unió Europea també en l’àmbit de l’ensenyament superior i universitari, i ha demanat incloure els estudiants i la universitat en si entre les qüestions a negociar.  I ha afegit que “hem d’aconseguir que els nostres joves puguin sortir a estudiar i treballar a tot l’espai europeu en les mateixes condicions que ho podria fer un jove de qualsevol estat membre”. Així mateix, ha assenyalat la importància que el jovent andorrà es pugui beneficiar de programes formatius tan importants com l’Erasmus.PS + Agrupament Encampadà elaborarà una llei de benestar animal que afavoreixi la convivència amb les mascotes

La candidatura de PS + Agrupament Encampadà elaborarà una llei de benestar animal que “consideri les mascotes com a éssers sensibles i com a membres de la família que són”, ha manifestat la candidata socialdemòcrata, Marta Pujol. L’encampadana entén que les mesures que s’adopten en col·laboració entre el Govern i els comuns són “mesures de persecució, de sanció i de criminalització de les persones que tenim animals de companyia i nosaltres ja estem cansats de pagar justos per pecadors”.

És en aquest sentit que des de PS+Agrupament Encampadà es reclamen mesures que fomentin la convivència i es recorda que les mascotes contribueixen al benestar de les persones i ajuden a mantenir una vida activa, especialment de la gent gran.

Així mateix, demanen que no hi hagi zones on es prohibeixi el pas amb gossos o altres animals de companyia -com passa als passejos de l’Alguer i de Mojácar d’Encamp- i que, si s’apliquen sancions als incívics, siguin finalistes i serveixin per a fer instal·lacions o equipaments per als animals.PS SDP+ farà una llei i un pla integral de dependència

La coalició PS SDP+ aprovarà una llei de dependència que inclourà un pla integral per a “pal·liar tant els efectes de l’edat com de la soledat”, ha explicat Mariona González, tercera suplent de la llista territorial de la Massana, i així allargar al màxim l’estada a la llar i deixar els centres sociosanitaris com a últim recurs.

En el pla integral de dependència s’inclouran diferents mesures tant per a les persones dependents com per als seus cuidadors. Així per exemple, González ha anunciat l’ampliació de la xarxa d’atenció domiciliària per a poder prestar servei les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana o facilitats als cuidadors, que puguin tenir una retribució i cotitzar el temps destinat a la cura de la persona dependent, entre d’altres.

“La gent gran es mereix això i molt més”, ha afirmat la candidata socialdemòcrata recordant que és aquest col·lectiu el que “ha tirat endavant el país”.

TOTES LES NOTÍCIES