Prorrogats els contractes del Programa de foment de la contractació per donar resposta a la COVID-19

Ledifici administratiu del Govern
L’edifici administratiu del Govern. Foto: ARXIU

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dijous, a proposta del titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, la pròrroga dels contractes de treball de diferents persones que han estat contractades mitjançant el Programa de foment de la contractació per donar resposta a la situació generada per la COVID-19 mitjançant el sector públic.

En aquest sentit, es recorda que, tenint en compte la persistència de la situació d’emergència sanitària, el Govern va aprovar el passat 16 de desembre que les contractacions efectuades el 2020 en el marc d’aquest programa es poden prorrogar fins el 30 de juny del 2021 en les mateixes condicions. L’objectiu és, més enllà del termini de contractació inicialment establert, limitar els efectes de la situació de crisi sanitària sobre el mercat laboral. D’aquesta manera, tenint en compte que s’estableix la contractació temporal durant un període d’entre un mes i sis mesos, es dona la possibilitat d’allargar aquests contractes.

Així doncs, el Govern ha aprovat avui la pròrroga dels contractes que finalitzen el mes de gener del 2021 i que han sol·licitat la corresponent continuïtat fins el 30 de juny del 2021. En concret, es tracta d’una tretzena de persones, que estan contractats en diferents departaments de l’Administració, com ara el Servei d’Ocupació i Treball, la Secretaria d’Estat d’Esports, Protecció Civil o la CASS.

Es destaca que en el marc d’aquest programa, el Govern es fa càrrec de les retribucions mensuals, equivalents al salari mínim, de les persones contractades amb la retenció prèvia del percentatge de cotització a càrrec d’aquesta persona, i el pagament de la part empresarial de cotització a la CASS durant la durada del contracte. Quan la jornada de treball sigui inferior a quaranta hores de treball setmanal, la retribució és proporcional a les hores treballades, si bé la cotització a la CASS s’efectuarà pel salari mínim.

Aquest mecanisme permet pal·liar temporalment, de manera àgil i immediata, les conseqüències de l’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, mitjançant la contractació dels col·lectius de persones inscrites en recerca de feina al Servei d’Ocupació.

TOTES LES NOTÍCIES