Nou relaxament de les mesures per fer front a la pandèmia de Covid-19

Un sanitari amb estetoscopi, guants i mascareta
Un sanitari amb estetoscopi, guants i mascareta (Ashkan Forouzani | Unsplash)

Nou relaxament de les mesures preventives per fer front a la COVID-19. El decret, que entra en vigor aquest dijous, té una vigència d’una setmana i pot prorrogar-se si el Govern ho considera oportú.

Així, el Decret recull que tot el personal que treballa en centres sociosanitaris podrà dur mascareta quirúrgica per treballar –fins ara el personal assistencial havia de dur-la FFP2–.

D’altra banda, ha indicat el ministre Portaveu, també es deixa sense efecte que les persones que sol·liciten una autorització d’immigració que impliqui una estada al Principat superior o igual a trenta dies consecutius hagin d’acreditar estar immunitzades –o bé haver passat la malaltia o bé per estar vacunades front la COVID-19–. La mesura es pren donada l’afectació actual de la pandèmia, en que malgrat els casos diaris la pressió sanitària és molt baixa.

Finalment, l’Executiu ha acordat actualitzar la quantitat amb la que Govern remunera els metges quan presten servei al Centre Intermedi de Control (CIC). El CIC és el dispositiu d’atenció que assisteix els usuaris que presenten símptomes moderats i compatibles amb la COVID-19, que requereixen valoració però no compleixen criteris d’ingrés i s’activa depenent de les dades epidemiològiques del moment.

TOTES LES NOTÍCIES