L’operació Queen desmantella tres punts de venda d’estupefaents

Un policia fent un escorcoll
Un policia fent un escorcoll. Foto: Cos de Policia

En les darreres hores, en el marc d’una operació judicialitzada de lluita contra el tràfic d’estupefaents -amb el nom d’Operació Queen’-, el Cos de Policia ha procedit a la detenció de sis persones; tres dones (32, 28 i 21 anys) i tres homes (32, 30 i 28 anys) residents. La investigació ha permès el control i desmantellament de tres punts de venda d’estupefaents, situats dos d’ells a Andorra la Vella i un tercer a Sant Julià de Lòria. Així n’informa el Cos de l’Ordre en un comunicat de premsa aquest dissabte.

A principis de la passada tardor es va iniciar una investigació policial, que posteriorment va ser judicialitzada i tutelada per la Batllia especialitzada, envers una presumpta xarxa d’introducció i venda de productes estupefaents al Principat, principalment cocaïna.

Les gestions efectuades fan sospitar que dues dones, presumptament lideren una xarxa perfectament organitzada, que introduiria cocaïna al país, aquest tràfic es centralitza al domicili de Sant Julià de Lòria, per posteriorment distribuir-la i vendre-la en els altres domicilis controlats.

Aquest dijous 14 de gener culmina l’operació amb un dispositiu coordinat, on intervenen el grup de delictes contra la salut pública, equips del grup d’intervenció policial i guies canins, que porta a la detenció de les sis persones, dues d’elles a Sant Julià de Lòria, tres a Andorra la Vella i una al Pas de la Casa.

En el marc d’aquesta operació s’ha comissat elements que corroborarien l’existència d’aquesta xarxa de tràfic d’estupefaents, com materials per confeccionar dosis de cocaïna i petites quantitats tant d’aquesta droga, com de marihuana.

Tanmateix s’han efectuant diligències prop de diferents persones que tindrien relació amb els fets investigats, tot i que aquests no han estat detinguts.

Aquesta actuació forma part de la lluita contra el tràfic d’estupefaents, que constitueix un dels eixos principals de l’acció policial, amb l’objectiu de garantir una eficaç lluita contra “un dels fenòmens delictius més extensos en la societat moderna i que representa una veritable xacra i una qüestió de salut pública”, manifesta la Policia en la nota de premsa.

Els interessats han estat posats aquest dissabte a disposició judicial, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

TOTES LES NOTÍCIES