Llenties estofades amb verdures… i xoriço… i botifarró dolç


Aquestes llenties estofades les podem deixar així mateix o les podem engrescar una mica amb xoriço i botifarró dolç!!
La recepta de llenties estofades amb verdures de cada casa es fa de diferents maneres i cada cuiner li dona el seu toc personal. Nosaltres les hem fet com havia vist fer-les a la meva mare però amb el toc del pebre vermell fumat i la nou moscada, que m’agrada molt com queden.
És una recepta fàcil de fer i que podem fer en quantitats per congelar per a un altre dia. Amb la nostra recepta surten unes llenties senceres i amb un gust a cuina de l’àvia.

Ingredients per fer la recepta de llenties estofades amb verdures, xoriço i botifarró dolç:
  • 1 Ceba
  • 1/2 Pebrot verd
  • 1 Pastanaga
  • 1 Tomàquet
  • 3 Patates
  • 2 grans d’All
  • 1 fulla de Llorer
  • 500g de Costella de porc
  • 300g de Llenties Pardines
  • 2 Xoriços
  • 2 Botifarrons dolços
  • 1,5 litres d’Aigua
  • Pebre vermell fumat (Pimentón de la Vera)
  • Nou moscada
  • Oli i sal

 

Elaboració per fer la recepta de llenties estofades amb verdures, xoriço i botifarró dolç:
  1. Començarem preparant alguns del ingredients; salpebrarem les costelles de porc, tallarem les cebes i el pebrot verd en trossos mitjans, pelarem la pastanaga i la tallarem en rodanxes  d’uns 0.5 cm aprox., pelem i escapcem les patates, tallem a trossets els tomàquets i li traiem les llavors i escalfarem els grans d’all.
  2. Un cop preparat tots els ingredients , posarem oli en una cassola i els dos grans d’all.
  3. Afegirem les costelles de porc i les daurarem fins que quedin ben rosetes.
  4. A continuació li afegirem la fulla de llorer i totes les verdures que havíem preparat anteriorment. Li donarem unes voltes i deixarem sofregir durant uns 5 minuts a foc mig.
  5. Ara serà l’hora de posar les llenties i una miqueta de pebre vermell fumat.
  6. Li donem unes voltes i li afegim l’aigua, esperarem a que arrenqui el bull i deixarem tapat fent un xup xup molt suau durant 30 minuts.
  7. Un cop passat el 30 minuts provem les nostres llenties estofades i afegim sal i nou moscada al nostre gust.
  8. A continuació incorporem els xoriços i els botifarrons dolços i deixem fent xup xup suau durant 15 minuts més.
  9. Doncs ja ho tindrem això, ara pararem el foc i agafarem els xoriços i els botifarrons per tallar-los a rodanxes i tornar-les a possar a la cassola.
  10. Només ens quedarà servir-les al plat i gaudir-les!!

Heu vist quina recepta de llenties estofades amb verdures, xoriço i botifarrons que hem preparat? És una recepta molt fàcil de fer i que us recordarà a les cuines de les nostres àvies.

Salut i bon menjar!

Podeu trobar més receptes a cuinateca.cat

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES