L’IDAPA atorga prop de 345.000 euros en subvencions per a la promoció local de l’Alt Pirineu i Aran

Imatge de quan es van presentar els Festivals de Senderisme del Pirineu
Festivals de Senderisme dels Pirineus, una de les activitats que té el suport de l’IDAPA (RàdioSeu)

L’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que depèn del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, ha resolt atorgar un total de 343.942 euros en subvencions per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural a l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà i l’Aran.

Es tracta d’ajuts, d’un màxim de 10.000 euros, per a activitats dutes a terme l’any 2022 com poden ser fires, festivals de cinema i arts escèniques, publicacions divulgatives, visites guiades, rehabilitació de pintures eclesiàstiques o mostres de cuina. Els beneficiaris són 42 ajuntaments, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades, juntament amb 44 associacions sense ànim de lucre.

Amb aquesta línia de subvencions, que es va obrir el 3 de maig, l’IDAPA vol donar suport a ens locals i associacions de l’Alt Pirineu i l’Aran per a “consolidar l’economia local, fer valer el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional”. Es prioritza les fires i activitats que promoguin el desenvolupament local, a més de l’organització d’activitats formatives i lúdiques que incideixin en la promoció del patrimoni cultural i l’edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic.

TOTES LES NOTÍCIES