L’Hospital de Cerdanya, acreditat per practicar avortament farmacològic

hospital de la cerdanya
Hospital transfronterer de la Cerdanya, a Puigcerdà

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha acreditat el servei de ginecologia de l’Hospital de Cerdanya per a oferir la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) per via farmacològica. Fins ara, les dones de la comarca que volien avortar havien de ser derivades a centres concertats pel sistema públic de salut de fora del territori, segons ha explicat el centre mèdic transfronterer en un comunicat.

Fins aquest mes passat, cap centre de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran no podia practicar avortaments farmacològics. L’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, ha esdevingut recentment el primer autoritzat a dur a terme aquest procediment a la regió pirinenca. El procés es pot practicar fins a les nou setmanes de gestació, representa una alternativa a l’avortament quirúrgic i evita desplaçaments, tenint en compte que aquesta segona opció encara no es pot fer en cap hospital ni de l’Alt Pirineu ni de la regió de Lleida.

Mentrestant, el Sant Hospital de la Seu d’Urgell va acordar el 17 de març passat iniciar els tràmits per sol·licitar poder oferir també l’IVE farmacològica. Tot i això, poques hores després d’aquest anunci els dos membres del Bisbat d’Urgell van decidir abandonar el Patronat que gestiona l’equipament.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES