Les persones amb diversitat funcional podran accedir al règim del tercer pagador d’aquí a una setmana justa, el dilluns 2 de gener

L’Executiu ha aprovat la modificació del Reglament de l’accés a l’assistència sanitària pública per a incorporar les persones amb discapacitat en el règim de tercer pagador. La modificació s’emmarca en la voluntat del Govern d’ampliar aquest règim de manera esglaonada i progressiva a més sectors de la població.

Així, el Decret recull que des de la inclusió del col·lectiu de la gent gran el passat mes d’octubre, el circuit previst ha funcionat sense incidències rellevants i ha tingut una bona acceptació tant per part dels prestadors com per part dels usuaris i la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

Per aquest motiu, i continuant amb l’objectiu d’optimitzar l’accés als serveis i les prestacions sanitaris per als col·lectius que més els utilitzen, s’incorporarà ara el col·lectiu de persones amb diversitat funcional al règim de tercer pagador, sempre que la prestació es faci a Andorra i s’efectuï en el marc de la via preferent. L’entrada en vigor serà dilluns vinent, dia 2 de gener.

Es consideren persones amb discapacitat les que han estat valorades per la Conava amb un grau de menyscabament igual o superior al 33%. Aquestes tindran automàticament l’aplicació del règim del tercer pagador gràcies a la comunicació entre el ministeri d’Afers Socials i la CASS.

[do_widget id=category-posts-pro-64]