Les GSeries 2023 ja treuen el cap al Circuit Andorra – Pas de la Casa

Un Clio fent una prova al circuit del Pas de la casa
Un Clio fent una prova al circuit del Pas de la Casa (FotoEsport)

La present temporada de les GSeries es presenta amb variacions importants, tant en l’àmbit d’imatge administrativa com a escala tècnica dels vehicles a la pista gelada. Respecte a la presència dels vehicles en el traçat andorrà, cal destacar que la categoria de les dues rodes motrius estarà monopolitzada pels Clio Rally5. Així, doncs, l’esmentada categoria serà coneguda com a CLIO ICE TROPHY.

Es preveu una graella molt internacional

En el moment en què hi ha hagut disponibilitat de la pista del Port d’Envalira, han estat diversos els equips que s’han desplaçat a les instal·lacions andorranes per a fer els primers testos de les seves mecàniques amb pneumàtics de claus.

A aquesta primera cita programada per Josep M. Ferrer (Rallye Coordinator en Alpine Racing), van assistir un total de 10 pilots de diferents nacionalitats. Cal destacar la presència d’un equip belga (pare i fill) que va fer un llarg desplaçament per carretera (11 hores), per a comprovar en primera persona les sensacions de pilotar un vehicle de competició sobre un traçat gelat.

Els presents en el test, van començar descobrint l’escenari caminant sobre una pista que relliscava molt, en la qual era difícil mantenir la verticalitat. A continuació, una vegada al volant dels seus respectius Clio, primer amb pneumàtics de neu i seguidament amb les gomes clavetejades van donar les primeres voltes a un traçat parcial del circuït andorrà, marcat per a l’ocasió.

Així doncs, els participants en aquest primer test pre-GSeries, van tornar als seus punts d’origen amb una informació molt valuosa, que els permetrà preparar de manera més concreta l’inici del trofeu.

Els GSeries 2023 tenen prevista la seva posada en escena, el primer dissabte (dia 7) del mes de gener.

TOTES LES NOTÍCIES