La 10a Travessa Transfronterera es disputarà el 28 d’octubre

Cartell amb les noves dates del calendari del Cadí Circuit Fer
Cartell amb les noves dates del calendari del Cadí Circuit Fer (RàdioSeu)

La 10a edició de la Travessa Transfronterera se celebrarà el dissabte 28 d’octubre. L’organització de la cursa de muntanya entre la Seu d’Urgell i Sant Julià de Lòria ha confirmat aquest dilluns la data definitiva de la cita d’enguany, que servirà per a celebrar una dècada d’existència d’aquest repte.

La Transfronterera era l’única prova que fins ara no tenia el dia definit en el calendari del Cadí Circuit Fer 2023, que ja es va presentar al començament d’aquest gener amb l’objectiu que els aficionats puguin començar a planificar les dates. De fet, enguany aquesta cursa -l’única del Circuit Fer que s’endinsa a Andorra- serà l’última prova de la lliga de curses de muntanya de l’Alt Urgell.

Paral·lelament, des del Cadí Circuit Fer també han informat d’un canvi de dates en una altra de les cites d’enguany: la Berén-Sant Quiri. La prova del municipi de les Valls d’Aguilar, que enguany arribarà a la tercera edició, es disputarà el diumenge 30 d’abril. Per tant, s’avançarà uns dies respecte de l’any passat, quan es va dur a terme en ple mes de maig.Les altres curses

La Berén-Sant Quiri serà la segona prova d’enguany. L’estrena serà al començament del mateix mes, el 8 d’abril, amb la 6a Volta Peramola. Després d’aquestes dues cites arribarà la 16a Cursa Escanyabocs, el 20 de maig a la Seu d’Urgell, i el 14è Arruix de Santa Fe, el 3 de juny a Organyà.

El Circuit Fer farà una pausa al començament de l’estiu i es reprendrà el 6 d’agost, amb la 16a Trobada d’Aristot, que actualment és la prova més veterana del calendari juntament amb l’Escanyabocs. Al cap d’un mes, el 2 de setembre, arribarà la novetat d’enguany, la Vertical Prat, que s’organitzarà a Fígols i que s’estrena com a cursa amiga. I just al cap d’una setmana, el 10 de setembre, Alàs i Cerc viurà la cinquena edició de La Foranca. Finalment, la Seu d’Urgell organitzarà la tercera Vertical Urgellet el 15 d’octubre, tot coincidint amb la Fira de Sant Ermengol, i la capital comarcal també acollirà la Transfronterera al cap de quinze dies.

TOTES LES NOTÍCIES