Karaban, la caravana solidària ja roda per a fer 10.000 km

Aquest diumenge, 24 de setembre, ha tingut lloc la sortida d’Elena Milà i David Vilanova, fundadors del projecte Karaban Pedal For Kibera. A les 12 hores els participants del primer trajecte de la caravana solidària han sortit des del Bici Lab, a Andorra la Vella.

A l’acte de sortida, s’han sumat els principals patrocinadors del projecte, entre ells l’ACA CLUB, famílies, amics i els integrants del primer trajecte que acompanyen l’Elena i el David; entre els participants també hi ha Andrea Sinfreu, viatgera andorrana que els acompanya al trajecte durant alguns dies pel Pirineu.

KARABAN és una iniciativa que té com a objectiu pedalar en forma de caravana de bicicletes des d’Andorra fins a Kènia. Una caravana solidària de 10.000 km per una bona causa. La caravana està formada per un grup de persones que viatja amb tot el necessari a les seves bicicletes amb alforges, equipades per a aquest tipus de viatges. Es vol que la caravana sigui canviant i estigui formada per viatgers de diferents nacionalitats. Cada persona pot pedalar la distancia que desitgi. L’únic requisit és sentir-se identificat amb el projecte i pedalar plegats per la causa.

Viatjar en bicicleta suposa una aventura i uns reptes constants. Es tracta d’un viatge d’esforç en què es farà front a riscos i adversitats en grup amb l’objectiu de compartir, superar i assolir la meta solidària. El grup que forma la caravana anirà canviant a mesura que s’avanci en el recorregut, ja que és un viatge obert a tot aquell que vulgui unir-se. L’originalitat d’aquest projecte es basa en viatjar a mode de caravana de bicicletes. Els organitzadors volen que sigui un viatge sostenible i, per això, es duu a terme en bicicleta, un vehicle que no deixa empremta.

La principal intenció d’aquesta aventura és donar suport i aportar fons per a l’organització de Kings and Queens of Kibera (www.kingsandqueensofkibera.org), així com per la comunitat que viu en aquesta zona marginal. És per aquesta raó que l’objectiu final és arribar a Kibera, un suburbi de Nairobi i un dels més grans d’Àfrica.

Elena Milà i David Vilanova abans d’iniciar la caravana solidària en bicicleta (ACA Club)

A qui es dona suport?

Kings and Queens of Kibera està situat a Kibera, als afores de Nairobi, capital de Kènia. Es tracta d’un dels suburbis més grans de l’Àfrica, on arriben a viure més d’un milió de persones en barraques de metall en un perímetre de 2,5km².

Es tracta d’una organització sense ànim de lucre iniciada l’any 2011 que ajuda a nens i nenes que viuen als carrers de Kibera i es troben en situacions molt complexes. Se’ls ofereix una llar i la possibilitat d’accedir a l’escola, així com un acompanyament durant tota la seva etapa escolar i en el seu pas a la vida adulta i laboral.

L’objectiu principal de l’organització es basa en cobrir les necessitats bàsiques dels nens i nenes per a garantir-los una estabilitat durant la seva infància i per a oferir-los una educació digna i un futur amb més oportunitats. Se’ls proporciona l’educació com a eina per a un futur amb més oportunitats.Com col·laborar

Amb la finalitat de recaptar fons per a Kings and Queens of Kibera, es plantegen quatre maneres de col·laborar per a particulars i empreses:

1) Donació voluntària
Es pot fer a través del web de KARABAN mitjançant transferència bancària o PayPal.

2) Patrocini de kilòmetres
Les empreses patrocinadores poden optar per patrocinar kilòmetres del recorregut. Una quinzena d’entitats actualment donen suport al projecte de forma econòmica o bé en forma de material.

3) Unir-se a pedalar
Tota aquella persona que vulgui formar part de la caravana ciclista, pot seguir un procés d’inscripció per a unir-se a pedalar amb KARABAN. Les persones que s’uneixin, rebran l’equipament KARABAN, que consisteix en un mallot, un bidó i una gorra ciclista. El cost d’inscripció és de 90 euros, que es destinen a cobrir aquest equipament i, si la persona ho desitja, pot aportar una quantitat addicional com a donació.

4) Adquisició de productes KARABAN
Amb la col·laboració de dissenyadors, il·lustradors i artistes, s’ha creat marxandatge KARABAN (samarretes, tote bags, tasses, gorres, mallot) que estan a disposició del públic general. Tota compra es destinarà com a donació.El pressupost de la iniciativa

El repte dels organitzadors és arribar a assolir la xifra de donacions de 50.000 euros al llarg del projecte.  Aquest import es destinarà en un 70% a Kings and Queens of Kibera. El 30% restant s’utilitzarà per a dur a terme KARABAN i permetre la difusió del projecte benèfic.

El David i l'Elena, al centre, amb persones que els donen suport en la caravana (ACA Club)
El David i l’Elena, al centre, amb persones que els donen suport en la caravana (ACA Club)

TOTES LES NOTÍCIES