Joan Altimiras presenta aquest divendres, a la Seu d’Urgell, el llibre de relats ‘L’herba creix de nit’

Portada del llibre "l'herba creix de nit, de Joan Altamiras
Portada del llibre “L’herba creix de nit, de Joan Altamiras (CCAU)

Joan Altimiras presentarà aquest divendres, 11 de novembre, a les 19 hores, a la Seu d’Urgell, el llibre de relats L’herba creix de nit (Ed. Oblícuas), el seu debut en solitari en el món de les lletres. En l’acte, que tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’autor estarà acompanyat de l’escriptor Albert Villaró. Altimiras, nascut a Barcelona l’any 1953, manté una estreta relació amb l’Alt Urgell des que va ser director gerent del Sant Hospital entre els anys 2011 i 2014. És soci de l’Associació Llibre del Pirineu des de la seva fundació.

Sobre L’herba creix de nit, el psiquiatre i director de l’Institut Clínic de Neurociències de l’Hospital Clínic Universitari de Barcelona, Manuel Valdés Miyar, escriu: “És un títol afortunat, pres de l’últim conte. Suggereix una observació poètica i també una amenaça, ja que adverteix que les coses, les persones (i un mateix) canvien mentre no les veus, van creixent o minvant sense que ho apreciïs i es tornen estranyes a la teva esquena”.

“En el llibre hi ha dos tipus de contes: situacions originals o inesperades que exigeixen resposta a diferents tipus de persones i personatges que viuen l’última edat i reivindiquen el dret a continuar governant el seu destí”.

Joan Altimiras és farmacèutic i directiu d’hospitals. Ha estat alumne de l’Aula d’Escriptors i de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Alguns dels seus contes s’han publicat en antologies (Qué me estàs contando, 2007, Café con letras, 2008 i Els Nigrants i Altres Contes, 2020). Ha estat finalista dels premis literaris Els 4 Gats, Ciutat de Tarragona i el Concurs de relats curts TMB els anys 2020 i 2021.

TOTES LES NOTÍCIES