En la cinquena edició d’Ordino Clàssic el violoncel és el protagonista en tres concerts

Cartell de l'Ordino Clàssic 2022-2023
Cartell de l’Ordino Clàssic (Comú d’Ordino)

El Comú d’Ordino presenta la cinquena edició d’Ordino Clàssic, una iniciativa cultural que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular. Ordino Clàssic preveu una programació que anirà del 23 d’octubre del 2022 fins a l’1 de gener del 2023, dues al mes d’octubre i una els mesos de novembre, desembre i gener. Tindran lloc en dos dels escenaris més representatius de la parròquia: l’Auditori Nacional d’Andorra i l’església parroquial d’Ordino.

Enguany, Ordino Clàssic presenta un programa amb cinc concerts. La cita inaugural serà a l’octubre i estarà protagonitzada per la formació Violoncel·listes de Barcelona, que oferirà Un concert en família. Tres membres d’una mateixa família (pare, mare i fill) proposen un programa variat, que comença al Barroc i acaba al segle xx, passant per un jove Ludwig van Beethoven, compositor que brinda l’obra central del concert.

El segon concert tindrà lloc uns dies més tard, amb Los Secretos, un grup de referència dins del panorama musical espanyol. Faran un recorregut pels temes més emblemàtics, com Dejàme, Pero a tu lado o La calle del olvido, combinats amb cançons més noves per a oferir un grapat d’emocions que farà vibrar el públic.

Pel mes de novembre s’ha programat una nova cita. Aquesta, anirà a càrrec de Northern Cellos, probablement l’únic quartet de violoncels elèctrics de l’Estat espanyol i un dels pocs d’Europa. Amb el títol Let’s Rock, Let’s Dance… Let’s Cello! i escortats per un bateria, el públic podrà escoltar des de les obres més conegudes de la història de la música del cinema, fins a grans èxits d’estils que van del pop al rock passant pel metal i el dance.

Al desembre tindrà lloc una actuació a càrrec d’un sextet de violoncels de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, que sota el títol Un concert de conte, és una proposta familiar on la màgia de la música i el teatre es fusionaran per a fer descobrir la música clàssica de forma amena i divertida.

Finalment, la cita Passions vieneses. Una particular història del concert d’Any Nou a Viena, que anirà a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, dirigida per Albert Gumí, serà l’encarregada de tancar la cinquena edició d’Ordino Clàssic. Donarà la benvinguda a l’any 2023 amb les millors composicions de la nissaga Strauss.

Les entrades per als concerts dels Violoncel·listes de Barcelona i de Los Secretos es posaran a la venda el 5 d’octubre i es podran adquirir a la web d’Ordino Clàssic www.ordinoclassic.ad i a l’Oficina de Turisme d’Ordino.

TOTES LES NOTÍCIES