Els rebuts provinents de països europeus ja es poden domiciliar a Andorra de manera gratuïta

A la plaça Rebés s'hi troben tres bancs
A la plaça Rebés s’hi troben tres bancs. Foto: EOG/Arxiu

Els residents podran domiciliar els rebuts provinents dels països membres de la Unió Europea en un compte andorrà. És un dels beneficis de l’adhesió d’Andorra a l’àrea única de pagaments, un estàndard que permet fer transferències digitals ràpides i gratuïtes.

Domiciliar rebuts provinents de qualsevol país europeu sense comissions serà realitat des d’aquest mateix mes de maig gràcies a l’acord d’Andorra per adherir-se a l’àrea SEPA, un estàndard bancari internacional que permet fer pagaments i cobraments de manera ràpida i gratuïta als 27 Estats membres de la Unió Europea, la Gran Bretanya, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco i San Marino.

L’únic que haurà de fer l’usuari és disposar d’un document conjunt amb l’altre interessat per autoritzar el moviment. Tot plegat és un pas més cap a l’assimilació als paràmetres europeus i un apropament a les més de 4.500 entitats bancàries que hi estan representades.

D’aquesta manera, a la pràctica, una de les principals bondats d’adoptar els paràmetres europeus és que aquells que tinguin segones residències a Espanya o França no hauran de mantenir un compte corrent en aquests països, sinó que podran rebre les factures a Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES