Els productors locals andorrans, convidats als mercats de productes locals de Foix i Saint Girons

Mostra de productes andorrans a França
Mostra de productes andorrans a França. Foto: SFG

Diversos productors andorrans participen aquest cap de setmana als mercats tradicionals a l’aire lliure que se celebren aquest divendres al matí a la vila de Foix i el dissabte al matí a la vila de Saint Girons del Departament de l’Ariège. En total, han estat quatre els productors del país, adscrits a la marca de Productes agraris i artesans d’Andorra, que han estat convidats a participar en aquesta trobada que, en tot moment, ha respectat les mesures i restriccions marcades per fer front a la COVID-19.

La participació dels productors locals andorrans s’emmarca dins les accions previstes en matèria agrària i agroalimentària, que busquen potenciar l’economia verda que forma part del Diàleg de cooperació transfronterera entre Andorra-Occitanie. Així, també és cerca potenciar la creació d’una oferta més àmplia i variada de productes de proximitat a efectes d’afavorir el consum de productes locals de qualitat i generar un marc més propici a la diversificació de la producció agrària sota criteris de qualitat i sostenibilitat.

L’entesa entre ambdues parts ha fructificat amb aquesta primera iniciativa, però la voluntat és que aquest tipus d’accions es puguin fer extensives de forma recíproca al llarg del temps per mitjà de la participació dels productors locals andorrans i francesos a esdeveniments diversos (fires comercials, mercats de productes artesans, mercats medievals, etc.) que puguin tenir lloc a les dues vessant del territori pirinenc. Es crea així un espai comercial de proximitat, una xarxa de productors locals que permeti compartir coneixements i noves experiències.

Aquest marc de cooperació en matèria agrària i agroalimentària contempla també altres accions encaminades a reforçar la cooperació ja existent en matèria de salut animal i en matèria de selecció i millora de les races rústiques locals com la raça gascona i la bruna d’Andorra, així com beneficiar-se de les prestacions de suport tècnic i l’oferta formativa de la Chambre d’Agricutlure de l’Ariège.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES