El Servei del Banc de Productes de Suport d’Afers Socials requereix nous productes

Una cadira de rodes
Una cadira de rodes. Foto: ARXIU

A proposta del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, el Govern ha aprovat la convocatòria d’un concurs públic per al subministrament de productes de suport per al Servei del Banc de Productes de Suport del ministeri. L’objectiu d’aquest concurs és renovar el material que disposa el servei, així com reforçar el banc de productes.

L’equip que s’ha de subministrar és el següent: vuit cadires de rodes estàndard d’alumini; quatre cadires de rodes estàndard d’alumini amb reposapeus elevable; tres parells de reposapeus; cinc llits articulats amb baranes de fusta, tres elevacions, trapezi i matalàs visco elàstic; cinc grues passiva model Hop i grua Mini amb arnés encoixinat; dues grues bipedestació amb arnés banda-torax encoixinat; cinc matalassos antiescares; i cinc coixins antiescares.

La convocatòria és de concurs nacional amb modalitat ordinària i procediment obert. Els interessats poden presentar les seves ofertes fins al 25 de novembre del 2020 en horari d’atenció al públic al Servei de Tràmits del Govern. El plec de bases es pot descarregar gratuïtament des dels webs www.tramits.ad o www.e-tramits.ad o es pot recollir al Servei de Tràmits.

El Servei del Banc de Productes de Suport, inaugurat al setembre del 2018, està ubicat en una sala cedida per l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i ofereix productes per a persones amb discapacitat, persones grans i tot tipus de persones en situació de dependència. El banc reuneix tots aquells materials de segona mà que se cedeixen en préstec a persones en situació de dependència, com ara cadires de dutxa, llits articulats, caminadors, crosses o grues. Aquest servei de préstec s’emmarca en la voluntat del Govern de facilitar que les persones amb dependència puguin romandre a les seves llars amb l’ajuda necessària.

Una de les vies de distribució dels materials és a través del Servei d’Atenció Domiciliaria (SAD), que en les avaluacions als usuaris que necessiten suport també valoren si cal algun producte d’ajuda tècnica. En aquest sentit, es recorda que no es tracta d’un subministrament per a tothom, ja que són les ortopèdies les que subministren aquests productes, sinó que és per a persones que ho necessitin particularment i que tinguin una manca de recursos que els impedeixi l’accés a aquests productes.

TOTES LES NOTÍCIES