El SAAS necessitarà més personal i més versàtil

Un professional sanitari
Un professional sanitari. Foto: ARXIU

El SAAS i el ministeri de Salut han constatat que per fer front a la Covid-19 i les possibles futures epidèmies similars caldrà ampliar la plantilla, formar el personal perquè sigui més versàtil i revisar tot el circuit assistencial. La meitat dels sanitaris cubans marxaran a final de mes i la resta es podria quedar encara tot el juny per reforçar algunes àrees de treball.

El SAAS està treballant un document que concretarà quants professionals més calen per millorar el sistema a partir de l’experiència amb la pandèmia de la Covid-19. Encara no es pot parlar de xifres, però sí que es té clar quines àrees cal reforçar, ha remarcat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

L’increment de personal, tant de metges com infermers i auxiliars, ha d’anar lligat a formar una part des actuals treballadors perquè siguin més versàtils.

Així mateix també caldrà més personal al servei epidemiològic del ministeri de Salut. Mentrestant s’anirà prescindint de l’ajut dels metges cubans, assenyala Benazet. 

Pel que fa a l’estratègia posterior al cribratge massiu, Benazet ha explicat a la comissió de Salut que la normalitat amb mesures preventives començarà just després que acabin els tests amb l’excepció dels grans esdeveniments.

Amb capacitat per fer 2.000 proves TMA diàries, se’n faran regularment a col·lectius concrets per controlar els contagis. Seran els professionals que tinguin més contacte amb els turistes, els sanitaris, cuidadors de gent vulnerable i mestres i educadors.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.