El mercat setmanal de la Seu d’Urgell torna al centre històric de la ciutat

mercat seu
El mercat de la Seu d’Urgell. Foto: ARXIU

A partir de demà dimarts 14 de juliol, el mercat setmanal de la Seu d’Urgell, que té lloc cada dimarts i dissabte tornarà a celebrar-se al centre històric de la ciutat. Així, les parades d’alimentació que des que es va reprendre el mercat a finals del passat mes d’abril es van ubicar al passeig Joan Brudieu -per complir amb els criteris extraordinaris d’obligat compliment que establia l’estat d’alarma- tornaran al bell mig del centre de la Seu d’Urgell, concretament al carrer Major.

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, afirma que “creiem convenient retornar les parades al centre històric de la Seu perquè el mercat és un motor de dinamització comercial molt potent, però seguint els criteris que estableix per la Direcció General de Protecció Civil”. Aquests criteris que complirà la reubicació del mercat setmanal al centre històric són: assegurar l’espai de 2m2 per persona dins els espais de circulació dels compradors, preveure uns espais de circulació de visitants d’almenys 4 metres per davant de les parades, espai entre parades de 1,5 o 2 metres, distribució de les parades que aglutinen més compradors, com són les de fruita i planter i alternança amb parades amb menys demanda de comprador per tal de no aglutinar els compradors en un mateix tram del mercat.

Davant d’aquests criteris adoptats l’ajuntament d ela Seu d’Urgell ha hagut de distribuir les parades en nous espais no contemplats per la ordenança reguladora del mercat setmanal. Així, del carrer Major fins carrer Santa Maria hi haurà parades d’alimentació general i específica; al carrer Major, entre carrer Santa Maria i La Perdiu, serà una zona de transició, on els dimarts hi haurà parades de tèxtil i dissabte d’alimentació; al carrer Major a partir del carrer la Perdiu s’hi trobaran tèxtil i complements; a la plaça dels Oms, al carrer Sant Domènec i al carrer Ramon Llambart hi haurà tèxtil.

Conseqüentment, els carrers Santa Maria i Canonges quedaran sense parades per un temps indeterminat, tot i que es preveu reiniciar el Mercat de Segona Mà, en el que les dimensions de les parades són més petites de les habituals del mercat i que també requerirà una reestructuració que pot arribar a gran part del carrer Canonges.

TOTES LES NOTÍCIES