Dilluns vinent s’obren les fronteres als turistes i s’activen moltes activitats professionals

roda de premsa d'avui de Xavier Espot
Roda de premsa d’avui de Xavier Espot (SFG)

A partir de dilluns vinent Andorra aixecarà les restriccions a l’entrada de turistes al país. Lògicament aquest aspecte dependrà d’allò que autoritzin França i Espanya als seus ciutadans.

Per la part francesa ja es coneix que s’autoritzen els desplaçaments de fins a 100 quilòmetres, pel que els veïns del nord que habitin a menys d’aquesta distància podran desplaçar-se fins al Principat. Per la part espanyola s’està en l’espera d’una resposta al respecte, segons ha informat el cap de Govern, Xavier Espot, en roda de premsa aquesta tarda.

Per altra banda, el cap de Govern que ha anunciat que a partir de l’1 de juny es permet la reobertura de nous sectors com l‘hoteleria, restauració, comerç al detall i a l’engròs, venda de vehicles, equipaments esportius, museus, galeries d’arts, centres d’autoaprenentatge i cinemes.

En aquesta fase 3B es permetrà el retorn d’un total de 13.000 treballadors. Espot ha explicat que al llarg de la setmana es desgranaran els protocols concrets, però ha indicat que qui obri haurà de garantir la distància mínima d’1,5 metres, així com mascareta, guants i gel hidroalcohòlic.

Xavier Espot ha anunciat que s’eliminaran les franges horàries reservades per poder realitzar activitats esportives i de lleure. A més, tot i que s’han d’evitar les activitats amb una gran concurrència de persones, “es deixa sense efecte la restricció d’agrupar-se amb altres persones més enllà del nucli convivent”.