Cultura adjudica els treballs d’intervenció integral a l’església de Santa Coloma

Església de Santa Coloma
Església de Santa Coloma. Foto: ARXIU.

El Govern ha aprovat, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, l’adjudicació definitiva per a la rehabilitació d’exteriors de l’església de Santa Coloma, en primera fase. La voluntat del Ministeri es dur a terme una intervenció integral a l’església per millorar la conservació i posar en valor el bé d’interès cultural.

El projecte adjudicat, i en aquesta primera fase, planteja una intervenció de manteniment i conservació del porxo i el campanar i una adequació de l’entorn per poder instal·lar la il·luminació exterior que ha de contribuir a realçar el monument.

Cal recordar que l’any 2018 es va impulsar la instal·lació del vídeo mapatge, que també va comportar importants treballs de restauració de l’església. Aquestes intervencions, que van afectar totes les instal·lacions i part dels acabats i del mobiliari, van mantenir el model d’església així com la idea existent de disseny dels espais interiors. Es va dotar el bé immoble de les idònies escomeses de llum i telecomunicacions i també es va restaurar part dels cobriments, paviments de fusta i revestiments interns, respectivament afectats pels agents atmosfèrics, filtracions d’aigua i humitats de condensació.

El concurs públic ha recaigut a l’empresa Construccions Purroy per un import total de 42.944,12 euros. L’empresa té vuit setmanes de termini per a l’impuls de les millores adjudicades.

TOTES LES NOTÍCIES