Crema de castanyes

Una reconfortant crema de castanyes (Getty Images)
Una reconfortant crema de castanyes (Getty Images)

La castanya és la fruita del castanyer, arbre de la família de les fagàcies. És comestible i molt apreciada com a aliment a algunes zones del món. Als territoris de cultura catalana, la castanya protagonitza, junt amb els panellets i els moniatos, la tradicional festa de la Castanyada. Però, aquest producte va molt més enllà d’aquesta festivitat i el podem introduir, tot sovint, en un gran nombre de receptes gastronòmiques. Per exemple, per a aquesta setmana, proposem una crema de castanyes.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 400 g de castanyes pelades
  • ceba petita
  • porro (només la part blanca)
  • patata mitjana
  • 1 litre de brou de verdures (o de pollastre, si prefereixes)
  • 200 ml de nata líquida (per a cuinar)
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre al gust



Preparació

  1. Pelar i bullir les castanyes
    • Fes un petit tall a la pell de les castanyes i bull-les uns 10-15 minuts.
    • Pela-les mentre encara són tèbies (és més fàcil).

  2. Sofregir les verdures
    • En una cassola amb oli, posa-hi la ceba i el porro tallats fins, i deixa’ls coure fins que siguin tous i transparents.
    • Afegeix-hi la patata a daus i remena un parell de minuts.

  3. Afegir les castanyes i el brou
    • Incorpora les castanyes pelades i el brou.
    • Deixa-ho coure a foc suau durant uns 25 minuts, fins que les castanyes i la patata siguin ben tendres.

  4. Triturar i afegir la nata
    • Tritura-ho amb la batedora fins a obtenir una textura fina.
    • Afegeix-hi la nata, rectifica de sal i pebre, i deixa coure 5 minuts més.

  5. Servir
    • Serveix la crema calenta, amb un fil d’oli d’oliva o unes herbes fresques per sobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]