Crema catalana tradicional

Crema catalana tradicional
La crema catalana, unes postres del receptari català. Autor: Getty Images

La crema catalana és un dels dolços més típics de Catalunya i un dels més saborosos. La seva elaboració és molt fàcil. Aquí us deixem la nostra proposta per tal proveu de fer la recepta a casa. Segur que tots us en llepareu els dits.

Ingredients (per a 6 persones):
  • 1/2 litres de llet.
  • 4 ous.
  • 1 branca de canyella.
  • 75 g de sucre (orientatiu, en funció del gust de cadascun).
  • 25 g de farina tipus Maizena.
  • 1 llimona gran.

 

Preparació:
  • Rentem la llimona i la pelem, procurant no agafar la part blanca perquè ens amargarà el plat. Reservar la pell.

  • En un gotet de llet, dissoldre la Maizena.

  • La resta de llet, la posarem en una olla i la portarem a bullir a foc lent, juntament amb la canyella i la ratlladura de la llimona. Just abans que bulleixi retirarem del foc i deixarem que es temperi.

  • Mentrestant, en un bol batrem els ous i afegirem el sucre, removent fins que estigui tot integrat. Després, afegirem la llet dissolta amb maizena.

  • Tota la mescla, la tornarem a posar a foc lent fins que comenci a bullir. Veurem que s’haurà format ja la crema, que dividirem en potets individuals. Deixarem refredar.

 

Per a cremar el sucre:
  • Quan estigui la crema ben freda, tirarem per damunt abundant sucre i cremarem amb l’ajuda d’un bufador de cuina o un cremador. Si no disposem de cap d’aquests dos aparells, ho podem fer de la següent manera: després de tirar el sucre, vaporitzarem una mica d’aigua per damunt i ho portarem al forn a 220 °C amb grill.

[do_widget id=category-posts-pro-64]