Cerdanya Viva Ecoestades i Integra Pirineus impulsen la 2a edició de la jornada solidària “Soc de Bosc”

Les activitats se celebraran el divendres, 24 d'octubre (Integra Pirineus)
Les activitats se celebraran el divendres, 24 d’octubre (Integra Pirineus)

Soc de Bosc’25” és una iniciativa que combina divulgació, reflexió i acció solidària per a posar el focus en la situació dels boscos del Pirineu i un àpat solidari en el qual degustar productes de proximitat. La jornada vol interpel·lar totes les persones i institucions preocupades pel futur forestal del Pirineu. El proper divendres, 24 d’octubre, a Cerdanya Viva, amb el títol “Els boscos: una oportunitat per les persones del territori”, l’acte pretén subratllar el paper dels boscos no només com a ecosistemes naturals, sinó també com a motor de desenvolupament local i comunitari.

Aquest acte té un cost de 29 € per a persones adultes i 15,5 € per als infants, que inclou la inscripció a la jornada solidària i el sopar benèfic. Tot el que es recapti es destinarà íntegrament a Integra Pirineus, una entitat social que combina la gestió forestal amb la inserció laboral de col·lectius vulnerables.

L’objectiu d’aquesta jornada és generar consciència i mobilitzar la ciutadania per a afrontar reptes com la gestió forestal sostenible, la prevenció d’incendis i la relació entre el paisatge i l’economia local. Per aquest motiu, es comptarà amb una primera ponència a càrrec de Mario Beltran (responsable de negocis al Hub Forestal de CTFC) sobre l’evolució dels boscos del Pirineu. A partir d’aquesta xerrada es parlarà sobre com afrontar el present i el futur dels boscos pirinencs amb una taula amb experts: Teresa Cervera (cap de l’Àrea de foment de la gestió forestal sostenible del CPFC), Jordi Oliveres (cap de la unitat GRAF de Lleida), Saulo Pujolàs (cap de colla forestal a Integra Pirineus) i Eva Prat (ramadera de la granja i formatgeria Casa Forga). Aquesta taula anirà dinamitzada per Vanessa Freixa, experta en sobirania alimentària i dinamització territorial.

A les 21h hi haurà el sopar solidari amb productes locals -procedents de ramaders i granges estretament vinculats al territori i als boscos- seran els protagonistes dels plats elaborats a la cuina viva de l’Arç, la Gastroteca Regenerativa de Cerdanya Viva: una proposta gastronòmica de proximitat, ecològica i de temporada. El menú oferirà plats com focaccia amb tomàquet fermentat, trinxat de col kale, sopa de farigola, estofat ecològic de vedella de Coopyrene i unes postres de poma i carbassa, acompanyats de vins i begudes del territori.

Aquest sopar serà possible gràcies als €coCerdans, la moneda virtual solidària de Cerdanya Viva. Aquesta eina permet als clients de l’allotjament, als socis del Club Esportiu i al personal fer donacions i acumular recompenses per a les seves accions ambientals. Les recompenses s’acumulen en una “guardiola” al llarg de l’any i, gràcies a aquest fons, es pot dur a terme el sopar solidari.



Programa 

  • 18:00 h — Recepció de participants i còctel de benvinguda


    18:30 h — Ponència i taula rodona amb els experts:
       • Mario Beltran — Responsable de Negocis al Hub Forestal del CTFC
       • Teresa Cervera — Cap de l’Àrea de foment de la gestió forestal sostenible del CPFC
       • Jordi Oliveres — Cap de la unitat GRAF de Lleida
       • Saulo Pujolàs — Cap de colla forestal a Integra Pirineus
       • Eva Prat — Ramadera de la granja i formatgeria Casa Forga
       (Modera: Vanessa Freixa, experta en sobirania alimentària i dinamització territorial)

  • 21:00 h — Sopar degustació amb productes del territori



Inscripcions a: https://cerdanyaviva.com/oferta-promo/soc-de-bosc/.

El cartell anunciador de les activitats (Integra Pirineus)
El cartell anunciador de les activitats (Integra Pirineus)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]