Arròs amb bonítol

Un plat d'arròs amb bonítol (Getty images)
Un plat d’arròs amb bonítol (Getty images)

Aquesta setmana la secció vol apropar el lector a una recepta que és fàcil i molt saludable. Amb els diferents ingredients que la configuren serà extremadament difícil que hi hagi algú de la família que no li agradi. Pel que fa al cost dels productes que necessita la recepta, aquests serien d’un preu mig ja que el bonítol és un xic car, però, per contra, està ple de propietats nutritives. A més de ser molt saborós. Resumint. La proposta de la setmana és arròs amb bonítol.

Ingredients (per a 4 persones):

  • 300 g d’arròs
  • 400 g de bonítol fresc (sense espines ni pell)
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all
  • 2 tomàquets madurs
  • 750 ml de brou de peix o aigua
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Un polsim de pebre vermell dolç (opcional)
  • Julivert fresc (per a decorar)



Elaboració:

  1. Preparar els ingredients: Tallar el bonítol a daus mitjans. Picar la ceba, els alls i els pebrots a trossos petits.

  2. Fer el sofregit: En una cassola ampla amb un bon raig d’oli d’oliva, sofregir la ceba i els alls fins que comencin a daurar-se. Afegir els pebrots i continuar sofregint fins que estiguin tendres.

  3. Incorporar el tomàquet ratllat i coure’l uns 5-7 minuts fins que perdi l’aigua i quedi un sofregit concentrat. Afegir sal, pebre i, si vols, una mica de pebre vermell dolç.

  4. Afegir el bonítol: tallat i remenar un parell de minuts. No cal coure’l massa perquè no es ressequi.

  5. Abocar l’arròs i remenar perquè s’impregni bé del sofregit.

  6. Afegir el brou de peix calent. Deixar coure uns 18-20 minuts, primer a foc fort i després abaixar-lo a foc mitjà. Rectificar de sal si cal.

  7. Deixar reposar l’arròs 5 minuts tapat amb un drap net abans de servir. Decorar amb julivert fresc picat.

[do_widget id=category-posts-pro-64]