Aquest diumenge, Unicef, fa una crida per a celebrar la inclusió de tots els nens i nenes

Infant escollit per Unicef per a commemorar el Dia Internacional de la infància
Andorra commemora el Dias Mundial de la Infància (Unicef)

El Dia Mundial de la Infància, que se celebra cada any el 20 de novembre (aquest diumenge), és l’aniversari de l’adopció de la Convenció sobre els Drets de l’Infant i posa en relleu els problemes crítics que afecten la vida dels infants. És la jornada anual d’acció d’UNICEF per i amb als nens i les nenes. Des del canvi climàtic, l’educació i la salut mental fins a l’eradicació del racisme i la discriminació, els nens i nenes alcen la veu sobre els temes que li importen a la seva generació i reclamen als adults un futur millor.

En aquest Dia Mundial de la Infància, és més important que mai que el món escolti les seves idees i reivindicacions. El 20 de novembre, els nens i nenes advocaran per un món més igualitari i inclusiu. Aquest any girarà entorn de dues iniciatives: el #KIDSTAKEOVER i el #GOBLUE.

 

Una infància que pren les regnes (KIDS TAKE OVER)

Nens i nenes de tot el món assumiran papers destacats en els mitjans de comunicació, la política, les empreses i el món de l’esport i l’entreteniment, normalment ocupats per adults, per a centrar l’atenció en els temes que els importen.

 

El món tenyit de blau (GOBLUE)

Les escoles i alguns dels edificis més emblemàtics del món s’il·luminaran de blau aquest dia per a mostrar el seu suport als drets de la infància. El blau d’UNICEF és l’element visual que connecta totes les accions del Dia Mundial de la Infància, visivualitzant-les a tot el món. Activitats artístiques de color blau, vestint de color blau o canviant el color de la imatge corporativa al color blau.

 

Andorra s’hi suma

Escoles, entitats, institucions, partits polítics, càrrecs electes, empreses, federacions esportives… i una llarga llista ja han anunciat que compartiran el missatge d’Unicef amb motiu del Dia Mundial de la Infància.

TOTES LES NOTÍCIES