Alt Urgell: Dues jornades per a promoure els àpats en família i la formació del personal de cuina

Cartell de les jornades Mengem en família (CCAU)
Cartell de les jornades Mengem en família (CCAU)

Els propers dies 26 i 27 de març (dimecres i dijous vinents) tindran lloc a l’Alt Urgell i la Cerdanya dues activitats per a incentivar els àpats en família i continuar millorant en el dia a dia de la gestió dels menjadors escolars. El dimecres 26, a l’escola Pau Claris de la Seu d’Urgell, s’ha programat un taller adreçat a totes les famílies de l’Alt Urgell durant el qual els infants i joves aprendran a fer galetes i les famílies participaran en una demostració de cuina per a preparar receptes que ajudin a planificar els menús a casa amb la intenció de potenciar la idoneïtat de fer com a mínim un àpat en família al dia. Les dues activitats les conduirà la cuinera Ada Parellada del restaurant Semproniana de Barcelona i, per a acabar, es pararà taula i es degustarà tot el que s’haurà cuinat.

El dijous 27 l’escenari serà l’escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, on s’impartirà un taller per a famílies centrat en la prevenció del malbaratament d’aliments i durant el qual es coneixerà el funcionament de la màquina de venda del sobrant diari del menjador de l’escola, en marxa des de fa pocs mesos. A continuació s’impartirà una sessió de formació per a tot el personal dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya en què es treballaran les recomanacions que fa l’Agència de Salut Pública per a l’elaboració de menús. Es preveu que una trentena de cuiners, ajudants de cuina i coordinadors de monitors cuinin i degustin plats que després puguin incorporar al menú dels seus menjadors.



Les activitats

El dijous 27 de març, a l’Escola Mare de Déu de Talló, a Bellver de Cerdanya, es farà una tarda amb Ada Parellada amb les següents activitats:

  • 16.45h a 17.30h. Taller per a famílies sobre cuina i prevenció del malbaratament i com es poden treballar els valors de la màquina de vending Rexcatering, a càrrec d’Ada Parellada. 

  • 17.30h fins les 20h. Formació amb tot el personal dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya, on es treballaran les recomanacions de l’Agència de Salut Pública cap a l’elaboració dels menús. Un total de 30 cuiners i cuineres, ajudants de cuina i coordinadors de monitoratge cuinaran i degustaran plats per a implementar en el seu dia dia.

Tots els actes son gratuïts i oberts a tothom i cal inscripció prèvia a https://forms.gle/yxLMzsRZ2RifkUz57.

Aquestes formacions tenen lloc amb la implicació del projecte Mengem d’Aquí, El Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de la Seu, l’Escola i l’AFA i el menjador escolar Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat i el Pla de Salut de la Diputació de Lleida. 

[do_widget id=category-posts-pro-64]