Adjudicades les obres del nou tram del camí verd d’Encamp per 248.165 euros

Govern inverteix una nova via verda per a vianants al costat del riu per a unir la parròquia d’Escaldes i Canillo (sergiorojoes)
Govern inverteix una nova via verda per a vianants al costat del riu per a unir la parròquia d’Escaldes i Canillo (sergiorojoes)

Continuen els treballs per a posar a disposició de la ciutadania una nova via verda per a vianants al costat del riu que permeti unir la parròquia d’Escaldes-Engordany i Canillo. Amb aquest objectiu el Govern ha adjudicat els treballs de la segona fase del nou camí previst al Pla sectorial d’infraestructures verdes d’Andorra (PSIVA) ubicat a la parròquia d’Encamp, que ha recaigut sobre l’empresa Copsa per un import total de 248.165,98 euros.

La fase 2 de les obres té una llargada de 300 metres i quan estigui enllestit (i es pugui connectar amb el nou parc de l’Ossa) aquest nou tram de via verda enllaçarà l’aparcament del pont de les Riberaygües amb el referit parc, pel marge dret del riu Valira d’Orient. En total són uns 600 metres de camí. Un cop finalitzat tot el projecte, el camí connectarà cap a Les Bons, mitjançant el passeig de Mojàcar, per a connectar posteriorment amb la parròquia de Canillo, per un costat.

Amb el desplegament de la segona fase del PSIVA s’assoleix l’objectiu de disposar d’una xarxa d’infraestructures verdes a tot el territori, on queden connectats els nuclis urbans amb les zones naturals. La xarxa de camins s’inspira en l’Estratègia nacional del paisatge d’Andorra (ENPA), un treball que respon a l’objectiu de valorar els béns més preuats; els paisatges naturals i rurals, i el llegat històric i cultural i de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i la sostenibilitat ambiental del territori andorrà.

Actualment, la primera fase del PSIVA ja discorre pel nucli urbà de Sant Julià de Lòria per les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana fins arribar al Parc Natural de Sorteny, a la parròquia d’Ordino.

TOTES LES NOTÍCIES