Acció d’Òmnium Cultural davant els Jutjats de la Seu d’Urgell

Membres d'Òmnium Cultural protestes davant els jutjats de la Seu d'Urgell amb cartells de 'Llibertat presos polítics'
Membres d’Òmnium Cultural protestes davant els jutjats de la Seu d’Urgell amb cartells de ‘Llibertat presos polítics’. Foto: RàdioSeu

Membres d’Òmnium Cultural Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars s’han concentrat aquest dimarts davant els Jutjats de la Seu d’Urgell en resposta a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de no alliberar els presos independentistes mentre delibera sobre els seus recursos. La mobilització ha tingut lloc simultàniament a d’altres ciutats de Catalunya, com Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Manresa.

Els ciutadans han fet una asseguda amb cadires “per denunciar que la repressió dels poders de l’Estat continua, ara a mans del Tribunal Constitucional”. En el marc d’aquesta protesta, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha dit que “el govern espanyol ha preferit novament posar-se al costat de l’extrema dreta i la policia patriòtica de Pérez de los Cobos en lloc de fer cas a l’ONU o Amnistia Internacional”. I ha afegit: “Ha triat la repressió i la presó en lloc dels drets fonamentals”

El Tribunal Constitucional ha rebutjat deixar en llibertat Jordi Cuixart i la resta de presos polítics mentre resol els recursos d’empara contra la sentència del Suprem, que va condemnar a 9 anys de presó el president d’Òmnium Cultural. “El guió estava escrit”, ha admès Mauri, que ha anunciat que “davant aquest comportament inadmissible de l’Estat, no permetrem que se segueixi avalant la repressió i trepitjant drets fonamentals”. Òmnium ha avançat que en les properes setmanes es faran accions per denunciar aquesta situació.