20 anys dels atemptats de l’11-S

Espai on s'aixecaven les torres bessones de Nova York
Espai on s’aixecaven les torres bessones de Nova York. Foto de Kirby Kizuki a Unsplash

Just aquest dissabte es compleixen 20 anys dels atemptats de l’11-S als Estats Units, que van provocar prop de 3.000 víctimes mortals i van fer caure les emblemàtiques torres bessones de Nova York. Un atac terrorista que va tenir conseqüències a escala mundial, fins i tot a casa nostra.

Fa vint anys del pitjor atac terrorista viscut als Estats Units. Un atemptat que va canviar el curs de la història. Just després d’haver tancat el llarg període de guerra freda, l’esperança d’un futur de pau s’esvaïa amb l’inici d’una lluita contra el terrorisme islàmic que encara dura.

Juli Minoves, ministre d’Afers Exteriors entre l’any 2001 i 2007, apunta que va ser “una acció que va portar a una reacció que ha durat 20 anys a l’Afganistan”. Amb tot, creu que “hi ha hagut una lluita contra el terrorisme bastant efectiva”.

Les implicacions d’aquests fets van ser a escala mundial i també van tenir el seu efecte sobre la política del país accelerant el camí cap a la transparència.

Segons relata Minoves, com a ministre va presionar per firmar i fer efectius els acords contra el finançament del terrorisme i encara que “alguns no hi estaven gaire d’acord”, recorda, “era la nostra obligació”.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES