10 aliments per a tenir un cor sa

L'oli d'oliva verge extra no hauria de mancar mai en una dieta saludable (iStock)
L’oli d’oliva verge extra no hauria de mancar mai en una dieta saludable (iStock)

Les patologies del cor es poden prevenir mitjançant una dieta equilibrada, així com la pràctica d’exercici físic. Vegem a continuació alguns dels aliments més importants per a protegir el cor, i que mai haurien de faltar en la nostra dieta.

1. Oli d’oliva
És una grassa monoinsaturada que té propietats cardiosaludables. Quant a l’oli verge extra, més enllà del greix, també conté polifenols, i llavors l’efecte protector per al cor és major.

2. Nous i fruita seca
Les nous especialment, contenen àcids grassos poliinsaturats, tocoferols i fitosterols, que ajuden a disminuir els nivells de colesterol dolent en sang.

3. Llegums
Per a gaudir dels efectes cardioprotectors dels llegums, caldria consumir quatre racions a la setmana. És un aliment molt ric en proteïna i fibra, i assequible.

4. Peix blau
És molt ric en àcids grassos insaturats omega-3, que són indispensables per al nostre organisme i, a més, ajuden a evitar que les plaquetes s’activin i formin trombes. És recomanable menjar-ne dues vegades a la setmana, i sobretot els de menor grandària.

5. Fruites del bosc
Són molt riques en polifenols, que tenen activitat antioxidant i antiinflamatòria, i ens ajuden a mantenir el cor en forma.

6. All
Incorporar-lo als nostres plats diàriament és un bon exercici per al nostre cor.

7. Verdures i hortalisses de color groc
En general, un alt consum de fruites i verdures ajuda el nostre cor a mantenir-se sa. Les verdures i hortalisses de color groc, en concret, són molt riques en carotens, i una ingesta elevada de carotens està associada a un menor risc de sofrir malalties del cor. Així doncs, és recomanable menjar pastanagues, moniatos, meló taronja, pebrot…

8. Cereals integrals
Els cereals integrals són molt rics en fibra i minerals, i s’ha observat que ajuden a prevenir la diabetis tipus 2 i les malalties cardiovasculars.

9. Espècies
Més enllà d’enriquir el sabor dels plats, les espècies com la cúrcuma, el curri, o el pebre, són molt riques en substàncies que ajuden a controlar els nivells de sucre i colesterol en sang.

10. Te verd
El te verd és molt ric en polifenols. És interessant substituir algun cafè del dia per un te verd, o simplement incorporar-lo a la dieta.



Per solorecetas.com

[do_widget id=category-posts-pro-64]