Zoo del Pirineu: El Voluntariat és una manera de canviar el món

L’eriçó Ramona es una femella invident que va arribar del CF Torreferrussa. Es quedarà al refugi de per vida. (Foto: Enric Pàmies)
L’eriçó Ramona es una femella invident que va arribar del CF Torreferrussa. Es quedarà al refugi de per vida. (Foto: Enric Pàmies)

La Fundació Zoo del Pirineu cerca voluntaris per a recollir animals del Centre de Fauna Vallcalent (Lleida) i del Centre de Fauna Torreferrussa (Barcelona) per a portar-los cap a Solsona, on la fundació els anirà a buscar per a dur-los al refugi. En aquest centre de rescat al nord de la comarca del Solsonès (Odèn) els cuidaran i els prepararan per al seu futur alliberament al medi natural que els pertoca.

Els animals que habitualment arriben dels Centres de Fauna de la Generalitat són cries d’ocells caigudes del niu o joves mamífers orfes. A vegades també arriben animals que no poden tornar a la natura i s’han de quedar sota la supervisió humana de per vida. Al Zoo del Pirineu aquests animals reben una segona oportunitat. A més, els animals trobats a les ciutats, una vegada sans i forts, són alliberats en espais naturals. És allà on cal la seva presència.

Una excepció són els senglars. A causa dels problemes que causa la seva sobrepoblació, els senglars es queden de per vida a les instal·lacions del refugi de l’entitat.

Gràcies a la implicació desinteressada dels voluntaris, l’any passat van arribar 375 animals al centre de rescat de la fundació. Una gran part d’aquests ja està de nou a la natura. Des del Zoo del Pirineu es demana de fer possible que, aquest any, siguin 500 vides les salvades.

El trasllat dels animals cap al Solsonès és car i la petjada de CO2 que deixa a la natura és contradictòria amb la protecció de la natura. Aprofitar el viatge que les persones fan per temes laborals, estudis o d’oci és una manera sostenible d’ajudar al medi ambient.

Si alguna persona fa el viatge entre Lleida i Solsona o Barcelona i Solsona regularment (o esporàdicament) i està interessada en ajudar aquests animals, pot contacta amb el Zoo del Pirineu al telèfon 610 75 02 24. Perquè, com diuen des de la fundació, “cuidar dels animals salvatges és cosa de tots nosaltres“.

Les garses causen problemes en la ciutat, però a la natura tenen una funció molt important (Zoo del Pirineu)
Les garses causen problemes en la ciutat, però a la natura tenen una funció molt important (Zoo del Pirineu)

TOTES LES NOTÍCIES