Representació vivent de la Nativitat de Jesús a la Vall de Cabó (Alt Urgell)

El naixement de Cabó, a l'Alt Urgell
El naixement de Cabó, a l’Alt Urgell

Aquest dissabte, dia 17 de desembre, a l’església romànica de Sant Serni de Cabó (Alt Urgell), tindrà  lloc la tercera edició de la representació vivent de la Nativitat de Jesús en un únic quadre estàtic.

Aquesta escenificació s’inspira en els frontals d’altar romànics centrats en la figura de Maria, en els quals el quadre de la Nativitat n’és un dels més rellevants. Cal recordar que un frontal d’altar és l’element moble que decora la part davantera de l’altar en les esglésies cristianes.

Durant tota l’estona que l’església romangui oberta hi haurà explicacions teatralitzades a càrrec del personatge de Jordana de Caboet, filla de Guitard Isarn i Gebelina, senyors de Caboet. “Jordana té intenció de peregrinar a Jerusalem i, per aquest motiu, fa donació, el 27 de febrer de 1115, a la canònica de Santa Maria d’Organyà d’un mas que té a la vila de Cabó”.  

A càrrec dels figurants del naixement es recitaran poemes nadalencs de les poetes Olga Xirinacs i Joana Raspall. Aquesta iniciativa és organitzada per l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet. L’accés és lliure. L’horari és de les 12 a les 13 hores.

TOTES LES NOTÍCIES